maanantai 21. maaliskuuta 2016

Juoksumäärää kasvattamassa

Eilen oli palmusunnuntai ja jo aamusta lähtien liikkeellä oli noitia, pupuja ja kissoja virpomavitsoineen. Meilläkin jälkikasvu oli askarrellut vitsoja hartaudella jo vähintään viikon ajan. Eilen odottelu palkittiin ja näin hienojen vitsojen kanssa lapset lähtivät virpomisreissulleen.Sitten liikuntajuttuihin. Nyt, kun hiihtokelit ovat täältä etelästä ohi, olen pyrkinyt viikko viikolta hieman kasvattamaan juoksukilometrimääriä. Kuitenkin niin, että laatu on aina kilometrien keräämistä tärkeämpää. Hyvin olen tässä tavoitteessani onnistunut ja viime viikolla juoksin jo 46 km. Todella vähän toisille, mutta minulle jo ihan hyvä ja kelvollinen määrä. Viime viikkoon mahtui yhteensä 5 juoksulenkkiä, joista pisin oli reilut viisitoista kilometriä, lyhin 4,5 km, loput siltä väliltä. 

Juoksun lisäksi viikkoon mahtui vain tunti joogaa, kuntosali jäi väliin viime viikolla. Samalla, kun juoksumäärät ovat kasvaneet, välillä yksin lenkille lähteminen tuntuu tylsältä. Sen vuoksi järkkäsin työporukalle viime viikolla yhteislenkin. Ajatuksesta innostui lopulta kuusi työkaveria, joten saldo oli oikein hyvä. Juoksimme Töölönlahtea ympäri. Kivaa oli ja sääkin näytti meille parhaintaan. Aurinko paistoi ja lämmintä oli lähemmäs 10 astetta, tämän kevään paras juoksukeli! Töölänlahti olikin täynnä lenkkeilijöitä, niin juoksijoita kuin kävelijöitäkin. Keväinen aurinko houkuttelee ihmiset liikkeelle.

Olen tehnyt myös ostoksia. Tilasin itselleni uudet pitkät, vähän ohuemmat trikoot. Entiset täyspitkät vuorittomat trikooni ovat yli 10 vuotta vanhat ja pyllistellessä sen on huomannut. Trikoot ovat lähes läpinäkyvät. Päädyin tilaamaan ZeroPointin kompressiotrikoot pinkkeinä. Mutta voi että mikä pettymys, heti ensimmäisellä lenkillä huomasin, että koko on joko liian suuri, tai malli epäsopiva, sillä trikoot valuvat juostessa. Harmittaa satsata itselle sopimattomaan varusteeseen! Mutta hienot nämä trikoot kyllä ovat! 


Kasvaneet juoksumäärät tuntuvat hitusen jaloissa, joten tälle päivälle oli luvassa odotettu jalkojen hieronta. Etenkin penikoiden hieronta teki kipeää! Mutta nyt on askel kevyempi. Huomenna on vielä joogapäiväkin, joten tähän alkuviikkoon tulee mukavasti kehonhuoltoa.

Olen lyönyt myös lukkoon pari liikuntaan liittyvää juttua nyt alkuviikosta, mutta taidanpa pitää teitä jännityksessä vielä hieman ja kirjoitan näistä tapahtumista oman postauksensa myöhemmin tällä viikolla. Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kivalta kuulostaa juoksut :) Pitäs järkätä taas kimppalenkki, niin pääset säkin mukaan! :) Jännittää sun suunnitelmat myöskin.. hihh! Harmi että trikoot oli valuvaa mallia.. höö! Päheet ne kyllä on!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos kimppalenin järjestät, niin pyrin pääsemään mukaan :)

      Poista