maanantai 4. huhtikuuta 2016

Elämäni paras treeniviikko

Minulla on takana aivan mahtava treeniviikko. Olen viimeaikoina ollut hieman kyllästynyt yksin juoksemiseen ja ehkä myös paikallaan junnaavaan treenaamiseen. Tuntuu, että juoksen aina samoilla vauhdeilla, eikä omasta mielestäni kehitystä tapahdu. Asia ei varmasti ole ihan noinkaan, mutta jotenkin en vain ole päässyt tästä ajatuksesta yli. Lenkkejä en hienoisesta kyllästymisestä huolimatta ole jättänyt tekemättä, mutta lenkille lähteminen on ollut välillä vaikeaa ja treenaamisesta on jotenkin puuttunut se into ja palo, jotka olivat samaan aikaan viime vuonna Tukholman maratonille treenatessani. Tämän vuoksi ilmoittauduin TriathlonSuomen alkeiskurssille ja kurssi alkoi heti pääsiäisen jälkeen tiistaina. Kolmet yhteistreenit ovat nyt takana ja olen enemmän kuin intoa täynnä. Tämä kurssi tuli nyt juuri oikeaan hetkeen nostamaan treeni-innon taas uudelle tasolle.

Yhteistreenejä on siis aina kolme kertaa viikossa, kerta kutakin lajia. Tiistaina juoksimme vetoja Liikuntamyllyssä Myllypurossa, perjantaina oli spinningtunti Meilahden liikuntakeskuksessa ja lauantaiaamuna kukonlaulunaikaan uintitreenit Leppävaaran uimahallissa. Tiistain juoksutreeneissä teimme lämmittelyn jälkeen erilaisia tekniikkaharjoituksia ja pyrimme niiden avulla harjoittamaan oikeanlaista juoksutekniikkaa ja vahvistamaan juoksulihaksia. Tekniikkaosuuden jälkeen juoksimme erimittaisia vetoja. Vedot eivät omalla kohdallani vielä onnistuneet ihan niin kuin olisin toivonut, jotenkin tuntui, että en ihan saanut itsestäni kaikkea irti. No, näitä vetoja teemme varmaankin vielä kurssilla uudelleenkin. Tottumattomuutta ehkä. Vetojen jälkeen oli loppuverryttely ja vielä päälle tehokas keskivartalotreeni erilaisine selkä- ja vatsalihasliikkeineen sekä lankutuksineen. Keskivartalon olemassaolosta olenkin ollut aika tietoinen loppuviikon... tehokas treeni!

Perjantain spinning-tunnilla katsoimme kaikkien pyöräsäädöt ensin kohdilleen ja sitten lämmittelimme. Lämmittelyn jälkeen oli tekniikkaosio, jossa yritimme saada pyöritystä teknisesti oikeammaksi. Tekniikkaosion jälkeen teimme kunnon hikitreenin, 24 min "nousua", välissä pieniä "tasamaapätkiä", joilla nostimme pyöritysnopeutta. Treeneissä hiki virtasi oikein kunnolla ja mikäpä olisi voinut olla tämän parempi aloitus viikonlopulle! Aivan mahtavaa! Ja ihan kuin olisin jo saanut pienen vihjeen oikeaan pyöritystekniikkaan ja ehkä jopa oivaltanut jotain.... nähtäväksi jää, kun pääsen ensimmäisen kerran oikein kunnolla ajamaan maantielle tänä keväänä.

Lauantaiaamuna herätyskello piippasi jo ennen kuutta. Vähän aamupalaa suuhun ja kahvia koneeseen ja eikun matkaan. Treenit alkoivat kello 7. Uimahallissa oli oikein mukavasti triathlonin harrastajia - sekä meitä vasta-alkajia, että jo pidemmälle edistyneitä. Uintiryhmiä oli kaksi, minut oli laitettu ns. edistyneiden ryhmään, koska osaan jo vapaauintia, vaikka tekniikassa onkin paljon hiomista. Toinen ryhmä aloitti aivan alkeista. Treenit olivat oikein mukavat. Alkuun lämmittelyä, sen jälkeen tekniikkaa ja lopuksi vielä vetoja ennen loppuverraa. Mukavaa oli ja uintitekniikkaan sain myös hyviä vinkkejä. Jalat ovat liian kaukana pinnasta, eli en ole aivan vaakatasossa. Siinäpä petrattavaa! On varmasti todella hankala ensin oppia väärästä tekniikasta pois ja sitten oppia uusi, oikeanlainen! Ei taida ihan tämä kurssi siihen riittää....

Torstaina tein omatoimisen juoksulenkin ja kuin vahingossa sekin painui vauhtikestävyyslenkiksi. Kuten olen sanonutkin, tykkään treenata (liian) paljon omalla mukavuusalueellani. Torstaina oli juoksun suhteen ns. lentokeli ja juoksu tuntui kulkevan. Nyt olisi kerrankin ollut aika ja paikka pk-lenkille, niin eikös juuri silloin juoksu tunnu kulkevan. Kun kerran kulki, annoin mennä. Keskisyke lenkillä oli 171 ja jokainen kilometri meni alle 6 min/km. Se on minulle ihan mukavan reipas tahti, varsinkin, kun koko matka ei ollut tasamaata, vaan välissä oli myös mäkisempää maastoa. Lenkille tuli mittaa reilut 8 km. Olipa ihanaa! Aurinko paistoi, lämmintä liki 10 astetta ja jalat ovat kevyet. Juoksijan unelma.

Sunnuntaina olisi poikkeuksellisesti ollut tarjolla kaksikin erilaista porukkaa lenkkiseuraksi. Kun ensin olen valitellut yksinäisyyttä, nyt oli seuraa enemmänkin tarjolla. Oikein harmitti kieltäytyä osasta kimppalenkkitarjouksia! Miksi minulle käy näin?!? No, seura oli mitä parhainta kuitenkin, kun kävin ystäväni kanssa juoksemassa tihkusateisessa säässä 13.5 km:n lenkin. Lenkin loppupuoliskolla jaloista huomasi, että takana on aika monta kovempaa treeniä samalla viikolla. Loppupäivä meni lepäillessä ja toipuessa viikon rasituksista. Myös tänään maanantaina pidän liikunnasta täysin vapaan päivän, jotta olen taas huomenna yhteistreeneissä tikissä.

Olen pää pilvissä ja jalat tukevasti ilmassa! Aivan mahtava treeniviikko siis takana. Lisää näitä! Muikavia treenejä myös teille!

6 kommenttia:

 1. Jee, hyvältä kuulostaa noi treenit :) Minkä hintainen tuollainen valmennus on?

  Pssst, sunnuntaina olis blogilenkkiä tarjolla, kato mun blogista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkeiskurssi (kestää noin kuukauden, treenit 3 kertaa viikossa) maksaa 149€. Minusta ei liian kallis, kun sisältää noin paljon treenejä. Voi harmi, en pääse tällä kertaa yhteislenkille mukaan, kun on jo muuta sovittuna sunnuntaiksi :( Kivaa lenkkiä teille!

   Poista
 2. Mainio kyllästymisen karkotus :) Itse kokeilin viime viikolla uutta intervallitreeniä ja se oli niin kivaa että nyt on taas ihan eri fiilis vauhdin hakemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Vähän kun tulee ulos välillä sieltä omalta mukavuusalueelta, niin tulee heti vaihtelevuutta ja uutta pontta tekemiseen.

   Poista
 3. Kuulostaapa mahtavalta ja monipuoliselta treeniviikolta. Vaihtelu virkistää ja tuo lisämotivaatiota! :) Itsekin joskus haaveilin triathlonista - tuollainen alkeiskurssi olisi ollut hyvä alkusysäys. Nyt olen kuitenkin haudannut ne haaveet, kun kiinnostus juoksua kohtaan on pysynyt niin suurena. Aurinkoista kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu todellakin virkistää :) Aurinkoista kevättä myös sinulle!

   Poista