keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Ketjut kireällä

Rakastan numeroita. 104,3km, 14,5 km, 700m 7h 58min. Siinä muutamia lukemia viime viikolta. Asiayhteydestä toki kaikki ymmärtävät, että kyseessä ovat viime viikon yhteenlasketut treenimäärät. Juoksu ja uinti jäivät hieman vähemmälle, mutta pyöräilyä tuli mukavasti. Tein viikon aikana kolme lenkkiä: keskiviikkona 28km, lauantaina 43km ja sunnuntaina 25km. Loput kilometrit ovat höntsäajoa uimarannalle, asemalle, kauppaan jne. Treeneiksi en toki näitä höntsäilyjä laske, mutta koska näin kesällä on menossa Kilometrikisa, johon työporukalla osallistumme, jokainen pyöräilty kilometri toki on laskettava mukaan.

Olen tehnyt pyöräilyyn liittyen myös hankintoja, eli tilasin itselleni harjoitusvastuksen, eli trainerin. Sillä poljettuja kilometrejä ei saa laskea Kilometrikisaan, mutta vallan mainioita treenejä tällainen pyöräilyn saralla vielä tosi aloittelijakin pystyy tekemään. Maanantaina satoi vettä, joten iskin pyöräni kiinni traineriin ja aloin polkea. Puoli tuntia intervalleja riitti minulle, sen verran alkoi jo hapottaa. Ulkona muun liikenteen seassa ainakin minulla on se ongelma, että en uskalla vetää niin kovaa kuin jaksaisin. Trainerilla on hankalampi kolaroida tai itse muuten törttöillä ja kaatua, joten minäkin uskallan polkea sen minkä jaloistani pääsen.  Talviaikaan toki traineria tulee käytettyä varmasti paljon enemmän kuin näin kesällä. Pakko tuonne ulkoilmaankin on päästä, vaikkei kaikista lenkeistä aina ihan kaikkea tehoa irti saisikaan.Uintia mahtui viikkoon vain yksi kerta, mutta se oli sitäkin antoisampi kerta. Tekniikkaopetusta ja vain pienelle 3 hengen ryhmälle, eli sain hyvinkin henkilökohtaista opastusta ja vinkkejä. Mitään pahaa tekniikkavirhettä minulla ei kuulemma vapaauinnissa ole, vaan uinti vaatii enemmänkin vain kilometrejä ja kokemusta tuekseen. Olipa kiva kuulla! Tutustuin samalla ensimmäistä kertaa Helsingin legendaariseen uimastadioniin. Olen asunut pääkaupunkiseudulla jo vuosia, mutta uimastadionilla en ole koskaan ennen käynyt. Noloa! Nyt sekin on koettu ja oikein kivaksi uimapaikaksi todettu. Omassa lähiuimahallissani on 25m rata, joten uimastadionin 50m rata oli suorastaan luksusta! Kerta ei varmasti jää viimeiseksi.

Viikon pääjuoksutreeninä oli 8*600m:n vedot 400m:n palautuksella. Tämän lisäksi juoksin yhden yhdistelmätreenin (25km pyöräilyä alle, päälle 4,5km juoksua), sekä yhden lyhyen 3,5km verryttelylenkin. Juoksuun pitäisi taas alkaa panostaa enemmän, mikäli haluaisin osallistua kesällä vielä johonkin puolimaraton-tapahtumaan ja myöhemmin syksyllä tämän vuoden toiselle maratonille.

Omaa lomaani vielä odottelen, mutta tällainen oli minun viime viikkoni treenien suhteen. Omasta mielestäni kivan monipuolista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti