maanantai 9. maaliskuuta 2015

Maratontreeniviikon nro 4 kuulumiset

Tukholman maratoniin on aikaa 12 viikkoa. Alunperin minulla oli laadittuna16 viikkoa pitkä treeniohjelma valmistautumiseen, joten viime viikko oli ohjelmani neljäs treeniviikko. Se oli seuraavanlainen:

Ma: Lepo
Ti: Aamu: jooga
      Ilta: Tasavauhtinen juoksulenkki 35 min
Ke: Kuntosali (jalat ja selkä)
To: Lepo
Pe: Juoksulenkki, sisältäenä verryttelyt ja loppukeventelyt hälkkäillen ja välissä 15 min reippaasti
La: Lämmittelynä hölkkä salille (4km) ja kuntosali (ylävartalo ja vatsat)
Su: Pitkä rauhallinen juoksulenkki 100 min

Lenkit ja ohjelman noudattaminen sujuivat ihan mallikkaasti, vaikka sekä tiistain, että perjantain ja sunnuntain lenkit juoksin eriasteisissa sateissa. Etenkin tiistaina räntää tuli taivaan täydeltä ja lenkin jälkeen olin ihan märkä. Sanoinkin kotiväelle, että ilman ennalta suunniteltua päiväkohtaista ohjelmaa ja kristallinkirkasta tavoitetta olisin suosiolla jättänyt lenkin tiistaina tekemättä. Onneksi on ohjelma ja motivaatio huipussaan! Lenkin aikana mietinkin että nyt olen kyllä juoksija. Joskus nimittäin törmäsin jonkun juoksijan tai kuntoilijan määritelmään juoksijan ja hölkkääjän erosta ja se meni jotensakin niin, että hölkkääjä juoksee vain hyvällä säällä, mutta juoksija juoksee säällä kuin säällä. Tällä viikolla viimeistään nousin tuon määritelmän mukaan hölkkääjästä juoksijaksi. Ja kuten arvata saattaa, näin jälkikäteen ei yhtään harmita, että tuli lähdettyä siihen räntäsateeseen.

Lauantaina kävin myös haistelemassa kevään liikuntatarjontaa ja -uutuuksia Go-Expossa Messukeskuksessa. Tähtäsin Messukeskukseen heti kymmeneksi aamulla, kun ovet avautuivat, jotta saan tutkia standit ilman ruuhkia. Suunnitelma toimi ja sain esim. lenkkarimyyjiltä oikein asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua. Kuten olen aiemminkin sanonut, olen vannonut jo pidemmän aikaa Asicsen Trainereiden nimeen. Viime kevään jalkaongelmien myötä juoksutekniikkaani syynättiin vähän tarkemmin ja asiantuntija oli sitä mieltä, että osasyynä jalkaongelmiini saattaisivat olla nuo käyttämäni pronaatiotuella varustetut kengät. Viime kesänä en sännännyt uusia kenkiä ostamaan, sillä olin juuri keväällä hankkinut uudet kengät, enkä yksinkertaisesti raaskinut heti sijoittaa uuteen kenkäpariin. Nyt noilla viimekeväisillä kengillä on jo juostu yksi vuosi, joten annoin nyt itselleni luvan katsella uusia. Valintani osui tällä kertaa New Balance -merkkiin ja neutraaleihin kenkiin. Saa nähdä, miltä juokseminen niillä alkaa tuntua. Pääsenkö ehkä jumittelevasta takareidestä eroon, vai ilmeneekö jokin muu ongelma... Eiliselle pitkikselle en uusilla kengillä uskaltanut lähteä, mutta lauantain pikkulenkin juoksin näillä uusilla menopeleillä. Tältä ne näyttävät:


Aurinkoista maanantaipäivän jatkoa teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olen kanssa ton saman määritelmän kuullut ja itseni moneen kertaan juoksijaksi todennut kun juossut hullussa sateessa, pakkasessa, helteessä ja ties missä säässä, kun on kerran lenkkipäivä :).Mulla on jo toiset NB:n tossut ja oon tykänny. Mulla pronaatiotukiset versiot. Helpompi olis löytää niitä neutraaleja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja kiva kuulla positiivisia kommentteja NB-kengistä :) Hyvää viikkoa sulle!

    VastaaPoista