lauantai 3. toukokuuta 2014

Hölkkää, spinningiä ja fysioterapiaa. Vähän myös kutisevaa silmää ja vuotavaa nenää.

Kevät on meille allergisille haastavaa aikaa. Ensin kukkii leppä, lepän jälkeen koivu ja kesemmällä vielä erilaiset heinät, pujoa ja kaiken maailman pähkinäpensaita unohtamatta. Koivu on itselleni näistä kaikista se haastavin, varsinkin tänä keväänä, kun koivujen siitepölyä on ilmassa ennätysmäärät. Silmiä tahtoo kirvellä ja nenä vuotaa lääkinnästä huolimatta. Siitepölyä uhmaten pääsin tällä viikolla pitkästä aikaa yhdistetylle hölkkä ja kävelylenkille. Kipeytynyt jalka kestää jo vähän hölkkääkin. Koitan nyt pitää maltin matkassa ja tuolla ensimmäisellä lenkilläni vaihdoin suosiolla välillä kävelyksikin.

Tällä viikolla olen käynyt myös liki kymmenen vuoden tauon jälkeen ohjatulla spinning-tunnilla. Silloin takavuosina en koskaan spinningistä erityisemmin innostunut. Silloin se tuntui tylsältä ja yksitoikkoiselta. Vappuaattona päätin kuitenkin kokeilla spinninkiä uudelleen ja vaikka tunnille lähtö oli katstrofaalinen ja puolet tarvittavista tavaroista kotona, spinning-tunti oli kuitenkin omalta osaltani huippukokemus. En tiedä sattuiko kohdalleni tällä kertaa erityisen hyvä ohjaaja ja hyvä ryhmä. Jo ennen tunnin alkua sain kanssapolkijoilta apuja, kun valitsemani spinningpyörän säätönappula oli jumittunut. Yhteistyöllä saimme kuitenkin pyörän säädettyä ja tunti oli enemmän kuin onnistunut. Tuntui, että sain itsestäni kerrankin kunnolla tehoja irti. Hiki virtasi kerrankin ihan kunnolla!

Loppuviikolla kävin uudelleen fysioterapeutilla. Tällä kertaa keskityttiin vasempaan takareteen, joka ennen tuota nilkkavammaa aiheutti päänvaivaa. Fysioterapiakäynti oli jälleen kerran oikein onnistunut käynti. Hän sai hyvin avattua takareiden jumituksen, mutta se oli tietenkin vasta oireen poistoa. Täytyi tietenkin selvittää myös syy takareiden jumittumiselle. Selvisihän se mahdollinen aiheuttajakin muutamien testiliikkeiden jälkeen. Minulla on jaloissa jonkin verran lihasepätasapainoa ja vasemman jalan polvi tahtoo helposti kääntyä sisäänpäin. Se aiheuttaa jännitettä takareiteen. Sain jälleen jumppaohjeita ja parin viikon päästä nähdään fysioterapeutin kanssa juoksumatolla. Katsotaan sitten myös vähän juoksuasentoa.

Tällä viikolla on myös tullut hieman shoppailtua. Tässä elämäntilanteessahan se tietenkin tarkoittaa jotain liikuntaan liittyvää. Tällä kertaa ostoskoriin eksyi tällainen oiken karkkinen jumppatoppi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti