perjantai 30. toukokuuta 2014

Suomen säästä ja vähän muustakin

Kevään kunniaksi oli pakko vaihtaa vähän blogin taustaväriä. Jotenkin se harmaa oli niin synkeä, että oli pakko saada vähän kevään vehreää vihreyttä myös blogiin. Nyt on olo heti vähän kesäisempi. Kesästä saatiin luonnossakin nauttia oikein toden teolla viime viikon helteissä. Tapasin ystäväni lenkkitreffien merkeissä viime viikolla ja kävelimme koko illan Hietalahden suunnalla. Ai että Helsinki on hieno kesäkaupunki! Lenkin lomassa pysähdyimme kahville kahvila Regattaan. Kahvila on todella pieni, melkeinpä kutsuisin sitä kioskiksi. Terassialue on kuitenkin suuri ja leivonnaiset suussasulavia, joten Regattaan on kerran kesässä päästävä.


Viikonlopulle sattuivat tämän vuoden lämpimimmät päivät. Ja tietenkin minulle sattui toiselle näistä lämpimimmistä päivistä vyökoe. Tiesinpähän suorittaneeni kokeen, kun lopulta oma osuus oli ohi. Hiki virtasi, heikotti ja hapotti. Olo oli hikisen lisäksi helpottunut ja fiilis tietenkin kuin voittajalla, Sunnuntai meni vyökokeesta ja koetta edeltäneistä tiiviimmistä treenijaksoista toipuessa ja auringosta nauttiessa.

Tällä viikolla onkin sitten saatu lenkkeillä vähän toisenmoisissa keleissä. Näin ne säät vaihtelevat Suomessa kesälläkin. Maanantaina oli vielä 25 lämmintä, tiistaiaamuun herättiinkin sitten 8 asteen lämpötilassa. Meinasi kylmä tulla työmatkalla, vaikka olevinaan sään mukainen varustus olikin päällä. Lenkeilläkin on välillä saanut vähän sadekuuroa niskaan.


Keskiviikkona päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kävin juoksemassa ennen töihin lähtöä. Kello soi klo 6.45, kuppi kahvia ja vähän jogurttia naamariin ja ei kun menoksi. En sentään hölkkäillyt neljää kilometriä enempää, mutta olo oli jälleen kuin voittajalla koko loppupäivän. Olo oli energinen ja pirteä koko päivän. Ainoa ongelma, että nälkä tuli huomattavasti aikaisemmin normaaliin aamupäivään verrattuna. Varsinkin alkukesällä ja etenkin vähän sateisena aamuna luonnon tuoksut ovat huumaavia, ilma hapekasta ja askelkin kevyemmän tuntuinen. En lähellekään niin paljoa nauti helteellä ja auringon paahteessa juoksemisesta, vaikka muuten lämmöstä ja auringosta tykkäänkin. Sää saisi aina viiletä minun lenkin ajaksi. Sen jälkeen saakin sitten taas paistaa täydeltä terältä.

Jaloille kuuluu tällä hetkellä hyvää. Olen vielä toistaiseksi koittanut pitää juoksulenkkien pituudet maltillisina, mikä tässä minun tapauksessani tarkoittaa alle 10 kilemterin mittaisia juoksulenkkejä. Nyt olenkin saanut pidettyä sekä nilkan kivut että jumittelevan takareiden oireet poissa. Fysioterapeutin jumppaohjeita olen yrittänyt noudattaa mahdollisimman tunnollisesti myös. Jospa sitä kohta uskaltaisi taas alkaa kasvattaa lenkin pituuttakin. Olen nyt kuitenkin päättänyt ottaa tarpeeksi rauhallisesti ja tehdä pitemmät lenkit vaikka pyöräilyn ja juoksun yhteislenkkeinä. Ensin vaikka reilu tunti pyöräilyä, perään 30 minuuttia juoksua.

Mukavaa huomista päättäjäispäivää kaikille koulunsa päättäville ja muille kesälomansa aloittaville koululaisille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti