torstai 8. toukokuuta 2014

Kevään tuoksua ilmassa

Kevättä on ilmeisesti ilmassa monellakin tapaa. Kuulostaa varmasti hassulta, mutta monesti keväällä itselleni käy niin, että juoksemisen sijasta pyöräily alkaa kiinnostaa enemmän. Viikonloppuna kävin jälleen pyöräilemässä. Aurinko paistoi lämpimän näköisesti pyöräilykamppeita pukiessani. Ensimmäiset viisi kilometriä sainkin polkea aurinkoisessa säässä, mutta sitten huomasin juuri puöräilysuunnassa mustia pilviä. Päätin kuitenkin jatkaa lenkkiä suunnittelemaani suuntaan. Tasan lenkin puolivälissä taivaalta alkoi tulla vähän räntää ja rakeita. Hetken päästä samaa tavaraa tiputteli taivaalta ihan kunnolla. Tietenkään minulla ei ollut päällä mitään vettä pitävää, koska lähtiessä paistoi aurinko! Vaikka sade ei kestänytkään kauaa, ehti se kastella pyöräilijän sen verran läpikotaisin, että kotona ensimmäinen asia oli laittaa sauna lämpenemään. Heti kolmantena asiana kuivien vaatteiden pukemisen jälkeen oli saatava lämmin kuppi kaakaota.

Jo monena kesänä olen haaveillut vähän paremmasta pyörästä, siis sellaisesta, jossa on kapeammat renkaat ja jolla pääsisi ihan oikeasti vähän lujempaa. Tänä keväänä polkupyöräkuume on noussut jo sen verran pahaksi, että olen käynyt pyöräliikkeissä niinsanotusti potkimassa renkaita. Sen verran haave on selkiytynyt, että ehkäpä minulle sopiva pyörä olisi joko cyclocross- tai maantiepyörä. Tällä hetkellä vaakakuppi on kallellaan ensiksi mainitun suuntaan ihan vaan sen takia, että siihen pyörään saa tarvittaessa ainakin lokasuojat. Myös tavarateline voisi joskus olla tarpeellinen. Lisäksi netissä on tullut surffailtua ja kuolailtua  ihan kiitettävästi erilaisia pyöräsivustoja, vaikka luulenkin, etten uskalla pyörää tilata, vaan mikäli ostopäätös syntyy, kaupat tehdään ihan oikeassa liikkeessä asiantuntevan myyjän kanssa.

Koskaan en ole maantiepyörää tms. päässyt edes kokeilemaan. Tiedä sitten saako sillä vaan tapaturmia aikaiseksi... Vauhtia ja vaatallisia tilanteita. On ilmeisesti jonakin päivänä lähdettävä uudelleen pyöräliikkeisiin ja uskaltauduttava kokeilemaan molempia pyörälaatuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti