maanantai 19. toukokuuta 2014

Takana hyvä treeniviikko

Kuten otsikko sanookin, takana on hyvä treeniviikko ja edessä varmasti samanlainen, mikäli minulta kysytään. Parit treenit kamppailulajin puitteissa tatamilla, pari kuuden kilometrin juoksulenkkiä (jee!), pitkä pyörälenkki ja viikonlopun päätteeksi vielä reipas kävelylenkki, kun kerrankin sain lenkkiseuraa.

Kuten olen aikaisemmin jo sanonutkin, nyt keväällä minulle on iskenyt kova maantie- tai cychlocross -pyöräkuume. Kuumetta nostaakseni ja pyörän hankintaa paremmin perustellakseni, olen nyt pyrkinyt pyöräilemään edellisvuosia enemmän. Lauantai-iltana otin taas pyörää sarvista ja kävin tekemässä vajaan parin tunnin pyörälenkin (38 km). Keskivauhtia vähän hiljensi se, että paikoitellen en ihan tiennyt, missä olen ja olenko varmasti menossa oikeaa tietä oikeaan suuntaan.  Ajoittaisesta suunnattomuudesta huolimatta yhdellä sanalla sanoen, ihanaa! Harmi, että en tajunnut ottaa reitiltä yhtään valokuvaa. On sen verran uutta tämä bloggailu, että tahtoo jäädä kuvat vielä ottamatta. Pyörässäni on kaksipuoleiset polkimet, eli toisella puolella lukko, toisella puolella tavallinen poljin. Minusta tuntuu, että pyöräilytekniikkani ei ole ihan kunnossa, vaikka lukkopolkimia käyttäisinkin. Tuntuu edelleen, että työnteko on polkemista eikä pyörittämistä, niin kuin pitäisi. Lisäksi luulen, että yritän ajaa koko ajan liian suurilla vaihteilla, jolloin ajamisesta tulee puristamista. Yritin lenkilläni kiinnittää huomiota enemmän tekniikkaan. Pienempiä vaihteita ja kunnollinen pyöritys polkimilla. Yllättävän vaikeaa :)

Kävin viikolla myös alaraaja-analyysissä. Pääsin kävelemään ja juoksemaan juoksumatolle. Suoritukseni videoitiin ja pääsin myös itse näkemään tekniikkani. Syy siihen, miksi jaloissa on ollut ongelmia, taisi nyt löytyä. Tekniikassani on paljon hyvää, mutta myös puutteita. Pahin ongelma on, että ikäänkuin pyöräytän jalkateräni ulkokautta joka askeleella. Tämä pyöräytys näkyy jo kävelyssä, korostuen juoksussa. Ilmeisesti tämä johtuu sekä nilkan että lonkankoukistajan heikkoudesta. Lisää jumpaa ja lihasten vahvistamista siis tiedossa! Nyt alkuun sain ohjeeksi tehdä yhdistettyjä kävely-juoksulenkkejä siten, että kävelen kansi minuuttia ja senjälkeen juoksen minuutin ja lenkki loppuun näitä toistaen. Välissä olevat juoksupätkät sitten hölkkää kovempaa, koska hieman kovemmassa juoksussa tekniikka on automaattisesti parempi.

Tällä viikolla treenit painottunevat tatamin puolelle, sillä lauantaina on edessä vyökoe. Kummasti nuo kokeet tahtoo etukäteen vähän jännittää ja ahdistaakin. Adrenaliiniboosti kokeen aikana tsemppaa kyllä vaaditut tekniikat viimeiseen iskuunsa. Toivottavasti näin tälläkin kertaa ja lauantaina voin hymyillä yhtä astetta korkeamman vyön kanssa kilpaa :) Aurinkoista ja lämmintä alkuviikkoa!

2 kommenttia: