perjantai 6. kesäkuuta 2014

Tuo treenipäivän jälkeinen tunne

Viimepäivinä lämpöiset säät ovat taas hellineet ainakin meitä eteläsuomalaisia. Ihanaa! Lämpiminä aurinkoisina päivinä olen yleensä kiertänyt kuntosalit ja ryhmäliikuntatunnit kaukaa, mutta jo alkuviikosta olin päättänyt käydä vähintään kerran tekemässä lihaskuntoharjoituksen, joten lupaus oli lunastettava. Aurinkoisesta ja helteistä säästä huolimatta. Eipä siis muuta kuin tuumasta toimeen ja salille. Ja kokemus oli mitä onnistunein. Sali oli hyvin ilmastoitu, muita kuntoilijoita todella vähän, joten kaikille haluamilleen laitteille pääsi heti. Vertailukohtana mainittakoon tammikuu, jolloin kaikki uudenvuodenlupauksen tehneet valloittavat salit ja esimerkiksi kuntopyörää, juoksumattoa, traineria tai soutulaitetta joutuu usein, etenkin iltaisin ja viikonloppuisin, jonottelemaan. Otin siis todellakin ilon irti tästä tilanteesta ja treenitilasta!

Ostin pari päivää sitten lehtipisteestä uusimman Fit-lehden. Olen ostanut irtonumeron joskus aikaisemminkin ja yleensä olen pettynyt lehden sisältöön. Olen pitänyt lehteä vähän liian paljon naisille suunnattuna ulkonäkökeskeisenä hömppälehtenä. Tällä kertaa löysin kuitenkin sen hömpän välistä myös useamman kiinnostavan jutun. Yhdessä artikkelissa puhuttiin kuntosalilla treenaamisesta ja siitä, miten paljonkin kuntosalilla käyvät (ehkäpä osuu paremmin naisiin) lataavat liian vähän painoja tankoon tai kuntolaitteisiin, eikä toivottua kehitystä tapahdukaan. Jutussa neuvottiin tekemään niin, että ottaa esim. tavoitteeksi tehdä tietyllä painolla 12 toistoa. Jos saat toistot tehtyä teknisesti puhtaasti, lataa seuraavaan sarjaan muutama kilo lisää. Jos tällä tavalla ei saa kaikkia 12 toistoa tehtyä, viimeiseen sarjaan palataan alkuperäiseen. Siinä vaiheessa, kun painavammilla painoilla saa koko sarjan tehtyä, seuraavalla treenikerralla aloitetaan tästä painosa ja kokeillaan taas keskimmäisessä sarjassa painavampia painoja. Kuulostaa maallikosta järkevätä. Tätä ohjetta nyt eilen kuntosalilla kokeilin. Ja tänään sen huomaa lihaksissa ihanana väsymyksen tunteena :) Onnistunut treeni! Illalla kyllä tahtoi hieman tulla suonenvetoja, joten ilmeisesti olin juonut päivän aikana liian vähän. Salilla tai salin jälkeen olisi ehkä kannattanut napata jokin palautusjuoma tai urheilujuomaa. Tai ihan vaan vettä, jossa on hieman suolaa seassa. Oppia ikä kaikki, ehkäpä muistan tämänkin asian seuraavalla kerralla.

Tämän viikon aikana olen käynyt kuntosalin lisäksi myös kertaalleen tatamilla ja kerran juoksemassa reilun 6 kilometrin lenkin. Koitan edelleen lisätä viikottaisia juoksumääriä maltillisesti ja muistaa tehdä sivussa myös kaikkea muuta, ettei takareiden jumitukset palaisi riesoikseni. Nyt kaikki tuntuu hyvältä! Ihanaa, kun ei ole mitään rasitusvammaa riesana. Nyt teen kaikkeni, ettei niitä tulekaan! Tänään minulla on viikon toinen lepopäivä ja käytän sen kehonhuoltoon, eli menen hierojalle. Tänään onkin vähän pitempi hieronta varattuna, kokonaista 90 minuuttia.

Aurinkoista alkavaa viikonloppua ja mukavia treenejä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mä sain kans keskiviikkona huomata että juoda olis pitänyt vielä enemmän. Nyt oon siinä kyllä petrannut ku en halua enää semmosta päänsärkyä. Mun pitäs kans päästä hierojalle! Hyvä treeniviikko sulla :). Viikonloppuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoda tosiaan täytyy muistaa helteisillä säillä enemmän, vaikkei treeni kovin rankalta tuntuisikaan. Hieroja oli ihana :) Melken nukahdin, vaikka jaloissa olikin esim. penikat todella jumissa. Viikonloppuja sinullekin :)

      Poista