tiistai 12. elokuuta 2014

Suolalla ja vedellä

Taas on uusi viikko jo hyvää vauhtia menossa, mutta edellinenkin liikuntaviikkoni on raportoimatta. Viimekin viikko oli mukavan monipuolinen liikunnan suhteen, eli uin, pyöräilin ja juoksin. Lajikirjosta voikin ehkä päätellä, mihin suuntaan tämä harrastus on viemässä, mutta katsotaan noita juttuja sitten tarkemmin lähempänä ensi kesää.

Kävin tosiaan jälleen viime viikolla uimahallissa uiskentelemassa. Tällä kertaa uin 1500 m. Olen ajatellut ensi kesää varten käydä uimassa noin kerran viikkoon ja jospa saisin uintimäärän kasvatettua 2000 metriin per kerta. Tarvitsisin ehkä myös jonkinlaisen tekniikkakurssin talven aikana. Viikkoon mahtui myös pari pyöräilylenkkiä. Ensimmäinen oli pituudeltaan 24 km, toinen 31,5 km.

Viikon liikunnallisena  kohokohtana pidän kuitenkin viikonlopun pitkää juoksulenkkiä. Juoksin jälleen 15 km, mutta lenkin aikana ja lenkin jälkeen tuntui tosi hyvältä. Tuntui siltä, että olisin hyvin jalsanut vielä lisää. Mutta kuten aikaisemminkin olen todennut, nyt otetaan maltilla. Kasvakoon nälkä samalla. Olen kokeillut lenkeillä eri merkkisiä urheilujuomia, sokeroitua mehua, geelejä ja välillä juoksen ihan vaan veden voimalla. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa suolavettä. Suolahan auttaa ilmeisesti ihan tutkitustikin esim. kramppeihin ja auttaa nesteen imeytymisessä. Kärsin todella helposti suonenvedoista sekä lenkin aikana että lenkin jälkeen, enkä esimerkiksi magnesiumista ole saanut toivottua helpotusta. Päätin siis kokeilla suolavettä. Sirottelin juomapulloon merisuolakiteitä joukkoon. Mukana kulki lenkillä yksi 1, 5 dl:n purkki tällaista juomaa ja kolme samankokoista pulloa ihan puhdasta vettä. Tuntui tosi hyvältä! Sopii varmasti ainakin tällaisille hellepitkiksille. Kesken lenkin juoksin vielä kodin kautta ja nappasin suuhuni yhden glukoosipastillin ja desin verran laimeaa urheilujuomaa. Jotenkin tällainen kombo tuntui kohdallani toimivan. Mikäli maratonille mielin, olisi varmasti opittava geeleihin myös. Maratonia tuskin pelkällä suolavedellä juostaan...

Tällä viikolla on tarkoitus jatkaa samalla monipuolisella liikuntalinjalla kuin viimekin viikolla. Keväinen takareisijumitus nimittäin ilmoittelee hetkittäin olemassaolostaan. Samaan jamaan en tällä kertaa aio jalkaani juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti