keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Triathlonkurssi jatkuu - flunssa sotkee suunnitelmia

Triathlonkurssin kolmas viikko (viime viikko) oli myös todella antoisa. Tiistain juoksutreeneissä Liikuntamyllyssä juoksuamme kuvattiin videolle ja saimme tänään videon nähtäväksi. Olipa mielenkiintoista katsottavaa! Näytän olevan turhankin paljon kanta-astuja, eli juoksutekniikassa riittää parannettavaa. Askelta pitäisi saada kannalta enemmän kohti keskijalkaa. Voimakas kanta-astunta altistaa paitsi vammoille, hidastaa myös vauhtia. Voimakkaan kanta-askelluksen lisäksi toinen korjattava kohta löytyy ylävartalosta, ylävartalo kiertyy juoksussa puolelta toiselle liikaa. Nyt kysymys kuuluukin, miten saan itseni opetettua ensin pois näistä virheellisistä tavoista ja sitten vielä opin uuden! Huh!

Videokuvauksen lisäksi juoksimme 200m:n vetoja lähellä maksimivauhtia. Kaikenkaikkiaan juoksimme 2*8*200m. Kahdeksan kierroksen jälkeen oli pidempi lepotauko. Kylläpä taas hapotti, voin sanoa! Mutta treenien jälkeen oli taas niin hyvä ja itsensä voittanut olo. Lisää näitä, me like.

Keskiviikkona pidin suosiolla lepopäivän ja torstaina juoksin 8km:n kevyen hipsuttelulenkin. Perjantaina kävin omatoimisesti treenaamassa uintia. Tein samoja harjoitteita, mitä olemme ohjatuissa treeneissä tehneet. Uin yhteensä 1500m, joten ihan hyvän treenin sain matkankin valossa aikaiseksi. Loppuviikko ja tämän viikon alku ovatkin sitten menneet flunssan kourissa. Ei mitään petiin kaatavaa sorttia, mutta sen verran kuitenkin ettei urheilu tule kysymykseenkään. Astmaatikkona minun on syytä ottaa flunssat vakavasti ja aloittaa treenaaminen vasta ihan terveenä, etten vaan saa jälkitautina mitään keuhko-ongelmia. Harmittaa! Juuri, kun olin päässyt motivaatio-ongelmista eroon ja saanut uudenlaisesta treenirytmistä kiinni, niin jokos alkoi nenä vuotaa. Grrr!

Ihan pelkästään harakoille viikonloppu ei juoksun suhteen mennyt, sillä harrastin juoksutapahtumasurffailua ja nyt on myös kevään ensimmäinen tapahtumaan ilmoittautuminen tehty. Tukolman maraton, täältä tullaan taas! Setti on hyvin samanlainen kuin viimekin vuonna: perjantaina laivaan, yö laivassa, juoksu ja illalla takaisin laivaan ja aamulla olemme takaisin Helsingissä. Tällä kertaa sain myös ystävän mukaan. Emme nyt käytä valmista matkanjärjestäjää, vaan varasimme laivamatkan ja maratonille osallistumisen omatoimisesti. Se tietenkin tarkoittaa myös sitä, että kukaan ei tuo numerolappuja laivalle, vaan ne on noudettava itse lähtöalueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti