keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tason nostattamista sekä määrällä että teholla

Otsikko kertoo paljon. Päätin triathlonin peruskurssin jälkeen jatkaa vielä ainakin hetken valmennusryhmän puolella. Annettua ohjelmaa en pysty tässä elämäntilanteessa ihan täydellisesti noudattamaan, koska esim. uinti ei vaan sovellu tiettyihin päiviin lasten harrastusten yms. vuoksi. Sen takia olen poiminut ohjelmasta aina treenit, mutta tehnyt ne vähän eri järjestyksessä. Lisäksi olen tietenkin ahkerasti osallistunut yhteistreeneihin. Yhteistreeneissä mennään yleensä kovalla teholla. Tehdään erimittaisia vetoja jne. Jokainen voi sitten itsekseen tehdä peruskestävyyslenkit.

Olen tänä aikana oppinut jo hieman nauttimaan siitä, että treenaaminen viedään kohti omaa äärirajaa. Poljetaan erimittaisia vetoja lähellä maksimia tai juostaan erimittaisia (100-800m) vetoja useita peräkkäin. Etenkin treenin jälkeen olo on kuin Euroopan omistajalla. Omatoimisessa treenaamisessani tavoitteena on ennen lähinnä ollut kilometrien kartuttaminen ja pääasiassa tämä kartuttaminen on vielä tapahtunut siellä omalla mukavuusalueella. Jalatkin kestävät paremmin, kun ei pelkästään juokse. Päästä puhumattakaan. Esim. viime viikolla kävin uimassa kerran, yleensä pyrin pääsemään uimaan vähintään kaksi kertaa viikossa, pyöräilin yhteensä 91km ja päälle vielä yksi spinning, josta kilometrejä ei lasketa. Juoksua tuli vain 20km. Tällä viikolla juoksen kyllä taas enemmän, ihan lähestyvää Tukholman maratoniakin ajatellen. Sunnuntaina on päästävä pitkälle lenkille!

Viime viikonloppuna tein juoksu-pyörä yhdistelmätreenin. Juoksin alkuun 2,5km, sen jälkeen suoraan vaihto pyörän päälle, 20km pyöräilyä ja tämän jälkeen heti perään juoksua 5km. Olipa jännä tunne lähteä pyörän päältä suoraan juoksemaan! Alussa jalat olivat tosi kankeat ja itselläni oli tunne, että kaadun saman tien vatsalleni. Pysyin kuitenkin pystyssä. Aikaa tällaisen treenin tekemiseen meni 1,5 tuntia. Keskisyke treenin aikana oli 164, joten VK-alueella mentiin. Jo perinteeksi muodostunut sunnuntain pitkä lenkki jäi tekemättä, sen verran rankka tuo lauantain treeni oli. Kuuntelin kehoani ja väsymysviestejä, enkä lähtenyt vääntämään pitkistä väkisin. Sen sijaan kävin kevyesti pyöräilemässä 25 kilometriä maisemista nautiskellen.

Tämä viikko alkoi maanantaina spinningin parissa ja eilen tiistaina pidin ihan kunnollisen lepopäivän. Hyvää tekee välillä levätäkin. Tänään on suunnitelmissa palata juoksupolulle.

Alla vielä muutama tunnelmakuva viime viikolta.

Torstaina oli ylimääräinen vapaapäivä ja aikaa lasten kanssa värittelylle.

Uimaan!

Ihania karitsoja kävimme myös ihastelemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti