tiistai 24. toukokuuta 2016

Kauden päätavoite lähestyy

Iiks! Kauden päätavoite eli Tukholman maraton lähestyy taas. Aina tulee tapahtuman lähestyessä ne samat epätoivon tunteet: "en ole treenannut tarpeeksi", "en kuitenkaan jaksa" ja "miksi menin taas ilmoittautumaan mokomaan!". Samalla sitä kuitenkin on innostunut ja jännittynyt ja laskee päiviä h-hetkeen. Muutama viikko sitten postiluukusta tipahti myös kisainfo. Viimeistään siinä vaiheessa tapatuman lähestyminen alkoi taas tuntua todemmalta.


Viimeistely on sujunut ihan mukavasti. Väliin on mahtunut pari väsyneeltä tuntunutta pitkää lenkkiä, mutta viimeinen pitkä lenkki sujui mallikkaasti. Juoksin sen sunnuntaina. Juoksin alkuun 90min kevyesti, sen jälkeen 15min siten, että kiihdytin vauhtia kohti tavoiteltua maratonvauhtia, sitten 20min maratonvauhdilla ja loppuun 10min verraa. Omaa tämänhetkistä maratonvauhtia on kovin vaikea arvioida. Toivon sen olevan parempi kuin viimevuotinen 6.44 min/km, joten juoksin lenkin viimeiset 20 minuuttia vauhdilla 5.30-5.45. Totesin, että tuo on vielä ehkä liian kovaa kyytiä, mutta päätin nyt yrittää juosta maratonin Tukholmassa 6-6.20min/km keskivauhdilla. Saa nähdä.

Kisakausikin tuli avattaua perjantaina, kun osallistuimme työporukalla Töölönlahdella järjestettyyn Yritysmaratoniin. Yritysmaratonilla juostaan maratonin mittainen matka viestijuoksuna 5-10 hengen joukkueilla. Yhden osuuden pituus on 2.2km. Ylitimme kaikki itsemme ja pääsimme maaliin puoli tuntia arvioitua nopeammalla ajalla. Juoksin itse kaksi osuutta ja ne menivät ihan mukavasti, vaikka pelkäsinkin kuolevani matkan varrelle, sen verran raastavaa tuollainen täysillä juokseminen on. Juoksin 2.2km:n matkan aikoihin 10.29 ja 10.38. Nämä ajat tarkoittavat sitä, että juoksin kaikki kilometrit alle 5min/km tahtia. Kovaa kyytiä mulle! Erimittaiset vedot ovat selkeästi purreet :)

Tällä viikolla mietin jo hieman tarkemmin, millaisia treenejä on järkevää tehdä, että kroppa ehtii palautua kunnolla ennen h-hetkeä. Seuraavalla viikolla keskitytäänkin sitten pääasiassa lepoon ja tankkaamiseen.

7 kommenttia:

 1. Seuraan mielenkiinnolla maratonvalmistelujasi! Tuolla tavoitevauhdillahan maraton menisi alle 4,5 tunnin. Mulla on samantyyppiset tavoitteet tälle vuodelle, kun viime vuonna juoksin ensimmäisen maratonini aikaan 4.40, niin ajattelin tänä vuonna mahdollisesti yrittää 4.30 alitusta.

  Tsemppiä viimeistelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan sama tavoite! Alle 4.30 yritän! Tsemppiä sinulle myös treeneihin :)

   Poista
 2. Tsemppiä Tukholmaan!! :) Nautiskele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän muistaa nauttia, etenkin niillä viimeisillä kilometreillä :)

   Poista
 3. Hauska juttu miten itsellekin jokin asia konkretisoituu just noin kun tulee sähköpostiin/postiin infopläjäys tapahtumasta :D

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Täällä odotellaan innolla kisaraporttiasi Tukholman maratonilta. Toivottavasti juoksu sujui hyvin ja matka oli mainio. =)

  VastaaPoista