maanantai 24. elokuuta 2015

Viileitä aamuja, lämpimiä päiviä ja kipeitä lihaksia

Aika lentää siivillä. Kolmas työviikko jo alkanut loman jälkeen! Tätä vauhtia, jos aika menee, niin kohtahan on joulu!  Nyt, kun tänne pohjolaankin saatiin vihdoin ja viimein kesäkelit, olen hyödyntänyt entistä enemmän aamuja treenaamiseen. Mikäli aamutreeni ei ole sopinut aikatauluuni, olen lähtenyt lenkille illalla, auringon jo hieman painuttua mailleen. Olen nimittäin huomannut, että kovempaa/pidempää lenkkiä tehdessäni en ole ollenkaan lämpimän sään ystävä. Sykkeet nousee helpommin ja etenkin pitkällä lenkillä tuntuu horkkaavan, eli en osaa ilmeisesti juoda oikeassa suhteessa urheilujuomaa ja vettä ja alan lopulta vähän kärsiä nestehukasta ja se saa aikaan vilun väreitä.

Syksyn lähestymisen huomaa kyllä siitä, että yön ja päivän lämpötiloilla on melkoinen ero. Aamulla on ollut kylmimmillään alle 6 astetta lämmintä ja iltapäivällä kuitenkin hätyytellään hellerajaa. Tämä saa aikaan sitten aamusumuja. Alla kuva yhdestä sellaisesta aamusta, kun lenkilläni sumun läpi suunnistin.Keskiviikkoaamuna suunnistin sumun sijasta kuntosalille. Muutin personal trainerin keväällä tekemää ohjelmaa siten, että pidin kokonaisuuden samana, mutta vaihdoin liikkeet. Toisinsanoen tein liikkeet olkapäille, rintalihaksille, hauiksille, ojentajille, yläselälle ja alaselälle, mutta vaihdoin liikkeet niin, että esim. hauikset tein alataljan sijasta käsipainoilla ja rintalihasliikkeenä oli penkkipunnerruksen sijasta penkkipunnerrus vinopenkissä käsipainoilla. Etsin näitä liikkeitä etukäteen netistä ja valitsin sellaisia, jotka varmuudella osaan. Tulipa treenistä kerrassaan mukava treeni ja ylävartalo huusi pari päivää hoosiannaa. Liekö sitten lihasten väsyminen johtunut enemmän kuukauden salitauosta vai vähän vaihdetuista liikkeistä....

Perjantai-iltana juoksin 4*500m vetoja ja sunnuntaina suuntasin pitkikselle. Pitkis meni osittain vähän plörinäksi, kun osan matkaa kävelin siinä helteessä ihan suosiolla. Aurinkoisilla osuuksilla tuntui niin pökerryttävän kuumalta. Ehkäpä lenkki silti ajoi peruskestävyysasiansa, kun kaksi tuntia ja 15,5km taapersin.

Tähän loppuun on pakko jakaa teidän kanssa vielä yksi ruokakuva. Lämpöisellä ilmalla ei oikein tavallinen lämmin ruoka maistu, joten usein olen vaihtanut lämpimän ruuan runsaaseen salaattiin. Näin mahtavan suuren salaatin kokosin itselleni yhtenä päivänä työpaikan ruokalassa. Namskis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti