torstai 15. lokakuuta 2015

Urheilullista luettavaa

Pidän lukemisesta. Viime vuosina lukeminen on kuitenkin rajoittunut pääasiassa aamun sanomalehteen, yhteen naistenlehteen ja Juoksija-lehteen. Tämän lisäksi luen tietenkin blogeja. Treeniblogeja, lifestyleblogeja, käsityöblogeja ja satunnaisella otannalla melkeinpä mitä vaan blogeja. Hyviä suosituksia kivoista blogeista otetaan edelleen vastaan.

Tänä syksynä olen lukenut myös pitkästä aikaa säännöllisemmin kirjoja. Ja nyt, kun olen hurahtanut pahemman kerran juoksemiseen ja muuhun treenaamiseen, olen löytänyt itseni entistä useammin kirjaston urheiluaiheisesta hyllyvälistä. Juoksuoppaiden ja erilaisten treeniopaskirjojen lisäksi olen ehtinyt lukemaan pituushyppääjä Ringa Roposta kertovan kirjan ja molemmat nyrkkeilijä Eva Wahlströmin kirjat. Suosittelen lämpimästi niitä kaikkia!

Molemmat naiset ovat kovia taistelijoita. Kummankaan tie huipulle ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan molempien urheilu-ura on ollut katkolla loukkaantumisten tai sairastumisien takia. Molemmat ovat silti tehneet lähes ihmeen ja nousseet vaikeuksien kautta omissa lajeissaan maailman huipulle. Evan ensimmäinen kirja "Homma hanskassa", keskittyy hänen lapsuuteensa ja amatöörinyrkkeilyn aikaan ja jälkimmäinen "Rajoilla" ammattilaisnyrkkeilyn aikakauteen. Periksiantamattomia sitkeitä naisia molemmat, idoliainesta kenelle vaan.

Lukulistallani ovat urheilijoiden elämänkerroista ainakin Andre Agassin ja Teemu Selänteen elämänkerrat.

Lukemisen lisäksi viimeistely ensi viikon Kaarinan maratonille on alkanut. Sunnuntaina juoksin viimeisen pitkiksen (20 km) ja eilen kävin hierojalla jalkahieronnassa. Kylläpä tuli tarpeeseen! Jalat olivat todella jumiset, vaikka en sitä itse ollut tajunnutkaan... Nämä jäljellä olevat 1,5 viikkoa keskityn enemmän fiilistelemään kuin rasittamaan enää itseäni pidemmillä tai vauhdikkaammilla lenkeillä. Nyt työ on tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti