sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hyvää ystävänpäivää!

Ajattelin raapustella ystävänpäivän illan ratoksi hieman treenikoostetta menneeltä viikolta. Viikko on ollut säiden suhteen taas mallia laidasta laitaan. Viime sunnuntain pitkiksen köpöttelin peilijäisellä ja vetisellä tiellä. Pidin kuitenkin suunnitelmani ja nastakenkien turvin juoksin suunnittelemani 15 kilometrin lenkin. Maanantaina oli vuorossa salitreeni. Salitreenin alkuun juoksin lämmittelyksi 10 minuutin valmiin juoksumaton tarjoaman lämmittelyohjelman ja sen jälkeen tein ylävartalotreenin. Minulla on nyt kuukauden mittainen ilmainen tutustumisjakso toiseen kuntokeskukseen kuin missä normaalisti käyn. En ole tykästynyt tähän huippumoderniin ja upouuteen saliin, vaan kaipaan jo omalle tutulle pikku-salilleni. Tältä hienolta salilta kun löytyy vähänlaisesti vapaita painoja ja tilaa esimerkiksi lattialla tehtäville vatsalihasliikkeille. Omalta vakkarisalilani löytyy kokonainen huone, jonne voi mennä tekemään treeniä vapailla painoilla, kahvakuulilla tai tehdä vaikka bosu-pallon päällä vatsalihaksia. Onneksi kokeilujaksoni päättyy pian ja voin hyvillä mielin palata vanhaan ja uusia korttini vanhalle salille.

Tiistaina oli jooga ja keskiviikkona juoksin vain lyhyen 4 kilometrin lenkin vesisateessa. Torstaina oli lepopäivä ja perjantaina toinen lyhyt 5 kilometrin lenkki.

Lauantaiaamu valkeni entistä valkoisempana ja lumikeli oli palannut tänne eteläänkin. Kivaa! Halusin sekä juoksemaan että salille, joten juoksin kiertotietä kuntosalille (7 km) ja kuntosalilla tein taas pääasiassa ylävartaloa, koska sunnuntaille oli suunniteltuna pitkis. Juoksu ei kulje, jos edellisenä päivänä rääkkää jalkoja salilla. Siis toinen ylävartalotreeni tälle viikolle.

Tänään halusin pitkälle lenkilleni heti aamusta, jotta voisin loppupäivän olla ihan rennosti. Ehkä hieman huono valinta, sillä yön aikana oli taas satanut lunta, eivätkä aurat olleet vielä ehtineet putsata jalkakäytäviä ja pyöräteitä. Tein siis käytännössä suurimman osan polkulenkkinä pyöräteillä :) Muut lenkkeilijät olivat tehneet polkua pyöräteille ja niitä pitkin hipsuttelin 14 kilometrin lenkin. Aikaa meni huomattavasti enemmän kuin normaalisti tämän mittaisella lenkillä, mutta siitä on nyt turha ottaa paineita. Nyrjähtäneelle nilkalle tämä lenkki oli ainakin hyvää voimistusta.

Lenkin jälkeen päätettiin kokeilla tehdä itse borssikeittoa. Syön keittoja työpaikkaruokalassa lounaaksi paljon, mutta borssikeittoa en ole koskaan tehnyt itse. Nyt valmistettiin sitä itse iso kattilallinen. Ai että tuli hyvää! Ei kuitenkaan mitään parasta ruokaa herkkävatsaiselle. Kaali ei tahdo oikein sopia ruokavaliooni ja ilta onkin mennyt vatsakivuissa. Mutta hyvää oli ja toivottavasti vatsakipukin on ohi aamuun mennessä.


Oikein hyvää ystävänpäivää ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti