maanantai 3. lokakuuta 2016

Aamutuimaan uimaan

Syksy on tullut ja triathlonin valmennusryhmän treenitkin ovat pyörineet jo kaksi kokonaista viikkoa. Näihin viikkoihin on mahtunut juoksuvetoja, uinnin 200m kellotus ja esimerkiksi kahden tunnin spinning. Harjoittelun pariin on siis palattu kunnolla ja rytinällä. Kun treenimäärät alkavat nousta yli kymmenen viikkotunnin, välillä on lähdettävä treenaamaan myös ennen kukonlaulua. Tänään suuntasin uimahallille puoli seitsemäksi, jotta ehtisin vielä järjelliseen aikaan töihinkin. Aamulla oli ensimmäisen kerran tänä syksynä pakkasta ja kieltämättä olisi hieman houkutellut jäädä peiton alle, kääntää kylkeä ja jatkaa unia. Mutta osa säännöllistä harjoittelua on myös tietty kurinalaisuus. Treeniä ei voi jättää jokaisena vaikeana aamuna tekemättä, tai muuten myös ensi kesälle asetetut tavoitteet voi unohtaa. Senpä vuoksi nousin reippasti ylös, söin hieman aamiaista ja suuntasin ulos skrabaamaan auton ikkunoita puhtaiksi.

Puoli seitsemältä olin uimahallilla ja kahtakymmentä vaille seitsemän jo altaassa. Verryttelyn ja tekniikkadrillien jälkeen ohjelmassa oli 10×100m:n vedot, sen perään 6×50m ja vielä 3×25m. Tunti tehokasta työskentelyä altaassa ja koko sarja oli suoritettu. 2100m kaikenkaikkiaan. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että vajaan puolen vuoden treenaamisen jälkeen pystyn uimaan vaparilla (!) tuollaisia metrimääriä. Kiva huomata kehittyvänsä!

Tällainen aikaisen madon nappaaja ehti vielä ennen töihin menoa käydä paketin Matkahuollosta ja napata take-a-way -kahvin matkaan ennen työpäivän alkua. Kun itseään ottaa hieman niskavilloistaan aamulla kiinni, saa kyllä mainion aloituksen päivälle. Kannattaa kokeilla! Työkaverit kyllä katsoivat hieman kieroon, kun aloin puoli yhdentoista aikaan kysellä, että lähtisikö joku kanssani lounaalle. Liian aikaista kuulemma. No, minulla oli siinä vaiheessa ollut nälkä jo tovin - uinnin jälkeen nautitusta välipalasta huolimatta.

Mainitsinkin jo, kuinka valmennusryhmässä on ehditty jo tehdä 200m uintitesti tänä syksynä. Testi tehtiin toisella yhteisellä uintikerralla, joten testi kuvastaa hyvin syksyn lähtötilannetta. Uin 200m aikaan 4:00:34. Hieman painui aika harmittavasti neljän minuutin paremmalle puolelle, mutta en osaa olla testituloksesta pettynyt. Se on ihka eka kellotettu uintini ja noinkohan olisin keväällä vielä lepäämättä pystynyt moista matkaa vaparia uimaankaan. Olen tyytyväinen ja uskon, että aika tulee talven aikana vielä paranemaankin.

Tietenkin, sen lisäksi, että ole treenannut, olen nauttinut näistä ihanista syyssäistä. On ollut todella kiva aamuisin nähdä auringon nousevan usvaisen pellon takaa tai nähdä auringonlasku. Näistäkin elämän pienistä iloista voi nauttia myös lenkkeillessä. Alla kuva viikonlopun juoksulenkiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti