torstai 20. lokakuuta 2016

Minun päiväni

Olen pitkään pysytellyt postauksissa puhtaasti treeniasioissa, joten ajattelin kirjoittaa väliin vähän "hömppää". En tiedä kiinnostaako ketään minun päiväni kulku, mutta minusta niitä on ollut kiva ihmisten blogeista lueskella.

Klo 5.50: Päiväni alkoi arkipäivälle tyypillisesti herätyskellon piipatessa korvani juuressa. Kysyin mieheltäni, että voisiko hän keittää tänään kahvit, jotta voisin hetken vielä olla peiton alla lämpimässä. Viisi minuuttia myöhemmin kömmin itsekin ylös ja puin hieman lisää vaatetta päälleni ja kävin hakemassa aamun lehden postilaatikosta. "Ääk, täällä on pakkasta", mietin mielessäni kulkiessani ohi jäisen auton ja kuuraisen pihamaan. Talvi on ihan kohta taas täällä. Puuro mikroon, kuppiin kahvia ja aamun lehden selailua.

Klo 6.20 Katson itseäni viimein peilistä ja näky on yhtä pörröinen kuin muinakin aamuna. Monesti pitkähiuksiset olettavat, että lyhyt tukka on jotenkin laittamatta heti siisti, mutta voin vakuuttaa, että pitkän tukan kanssa selviää aamuisin tarvittaessa paljon helpommalla. Vähän vettä, harjaa ja ponnaria kehiin ja menoksi. Mutta lyhyen tukan kanssa on käherrettävä ja väännettävä, ennen kuin pääsee lähtemään. Alla kuvat ennen suoristusrautaa ja jälkeen suoristusraudan, ellette usko:Klo 6.30: alan olla ihmisen näköinen. Nopea vilkaisu aamutelevisioon. Onneksi maailmalla ei näytä tapahtuneen mitään sen kummempaa.

Klo 6.50: Polkaisu pyörällä juna-asemalle. Pyörä parkkiin ja odottamaan junaa.


Klo 7.30: Leimaus sisään työpaikalle ja kone auki. Työpäivä alkaa sähköpostien tarkistamisella. Paljon on taas postia perattavana. Tykkään tulla aina mahdollisuuksien mukaan ajoissa töihin. Ennen kahdeksaa työpaikalla on vielä hiljaista. Yhdeksältä jo täysi meno päällä. 

Klo 8.45: Kysyn kolleegalta, ottaako hänkin kahvia, jos keittäisin. Kelpaahan se kahvi ja niin kohta istumme hetken kahvia juoden ennen klo 9 alkavaa palaveria. Tiskikone on rikki, joten kirjoitan tiskipöydälle lapun, että ihmisten täytyisi pestä kahvikuppinsa käsin. 

Klo 11: Takana muutama tunti töitä. Vähän omalla työpisteellä työskentelyä ja pari palaveria. Aika lähteä lounaalle. Lounastamme tänään läheisessä nepalilaisessa ravintolassa. Kofta on hyvää.

Klo 16.30: Työpäivä on ohi. Taas vähän venähti, mutta en tohtinut lähteä, kun niin kiivaasti selvittelimme ongelmia kolleegan kanssa. Pähkiminen on tuottoisampaa kahdestaan ja niinpä vaan osa ongelmista ratkesi. Tehtävää jäi myös huomiselle. 

Klo 17.30: Välipalaa naamariin ja päivän postin selailua. Keittiön pöytien pyyhkimistä ja muuta järkkäilyä, sotkusta huomaa, että lapsilla on syysloma! Lapsi kysyy, saako kaveri tulla yökylään. Annan syysloman kunniaksi siihen luvan.

Klo 18.15: Haen polkupyöräni ja trainerini autotallista. Puen pyöräilykamat päälleni ja alan polkea keskiviikon treeniä. Treeniohjelmassa luki 8-9-10min vetoja, mutta ajan tällä kertaa enemmän oman tuntemuksen mukaan. Kiihdyttelen välillä, mutta en kyttää kelloa. Jalat ovat niin jumissa eilisen päivän juoksutreeneistä ja jotenkin olo tuntuu muutenkin väsyneeltä. Kevennän suosiolla. Poljen 40min ja menen suihkuun. Päivän toinen tukan kuivaus ja menoksi. 

Klo 19.30: Työpäivän lomassa varasin itselleni illaksi ajan urheiluhierojalle. Tämä nainen on niin jumissa! Varasin tunnin ajan ja päätin, että niska on pahiten jumissa, joten hierontaa sinne. Vien maantiepyörän talliin ja otan vanhan 3-vaihteisen Tunturin alle ja suuntaan hierojalle. Sopiva loppuverra tulee poljetuksi samalla. Koordinointia ja suunnittelua parhaimmillaan! 

Klo 19.50: Olen hieman ajoissa, mutta hierojakin on jo vapaa ja pääsen suoraan hierontapöydälle. Nolottaa, kun huomaan, että pyöräillessä sain hieman hikeä uudelleen pintaan... 

Klo 20.55: Nousen hierontapöydältä rentoutuneena. Tulipa hyvä olo! Saan ohjeeksi tulla muutaman päivän kuluttua uudelleen, jos jumi ei tunnu kokonaan auenneelta. Lupaan kuulostella tilannetta. Pyöräilen hissukseen kotiin ja nautiskelen syysillasta. Moni koiran ulkoiluttaja on vielä lenkillään.

Klo 21:15: Lapset ovat jo iltapalalla. Laitan itsellenikin rahkaa, marjakeittoa ja pähkinöitä iltapalaksi. Menen vaivihkaa sohvalle syömään omaa iltapalaani. Hetki telkkarin katsomista koko perheen voimin, ennen kuin on aika mennä nukkumaan.

Klo 22.15: Valot sammuvat, talo hiljenee. 


2 kommenttia:

  1. Vauhdikas päivä. :) Sopivasti kaikkea kyllä. Ja niin se vaan on että työ vie ison osan arkea!

    VastaaPoista
  2. Lähdetkö mukaan #oivalluksia-haasteeseen? http://sinneminnelenkkaritvie.blogspot.fi/2016/11/oivalluksia.html "Hömppälinja" jatkuu, vaikka eihän tämä postauksesi ole mitään hömppää vaan ihan asiaa :)

    VastaaPoista