perjantai 4. huhtikuuta 2014

Lisää lihasvoimaa kotikonstein -haaste

Parempia polkuja -blogin Tiinuska heitti ilmoille "Lisää lihasvoimaa kotikonstein" -haasteen. Päätin ottaa haasteen vastaan, koska itsellänikin on nyt juokseminen rasitusvammasta johtuen jäänyt vähemmälle. Onpahan yksi tavoite ainakin kristallinkirkkaana mielessä. Haasteen tavoitteena on siis kehittää lihaskuntoa näin kesän kynnyksellä ja kehittymistä seurataan vähintäänkin nyt haasteen aluksi tehtävän lähtötasotestin ja haasteen lopuksi tehtävän lopputestin tuloksia vertaamalla. Tavoitteena on pystyä heinäkuussa tekemään tuplasti paremmat suoritukset. Eli jos nyt jaksan punnertaa 5 kertaa, heinäkuussa on tavoitteena punnertaa 10 kertaa. Tiinuskan lajit ovat etunojapunnerrukset, ojentajapunnerrukset, leuanveto (avustettuna), lankku, kylkilankku ja jokin vielä selviämätön viides haaste. Otan oikeudekseni vähän sooloilla ja omat itselleni asettamani haasteet ovat seuraavat:
 1. Etunojapunnerrukset
 2. Ojentajapunnerrukset
 3. Lankku ja kylkilankku
 4. CrossTrainer (vaikkei tämä mikään lihaskuntojuttu olekaan)
Tuloksethan tietenkin paljastavat todellisen tilanteen tämän hetken tasosta :) Aappuva, tein varmasti pohjanoteerauksen kaikista haasteeseen osallistuvista. No, olen rohkea ja julkaisen omat surkeat suoritukseni.

1. Etunojapunnerrukset: Punnersin polvet ilmassa ns. "miesten punnerruksia", Tulos 14 punnerrusta. 

2. Ojentajapunnerrukset: Nämä vaativat jo vähän enemmän tekniikkaa ja voimaa. Tulos polvet ilmassa onneton 3 toistoa.

3. Lankku ja kylkilankku: Tästäkin sain varsin onnettoman tuloksen. Puolustuksena sanottakoon, että en harrasta nykyään mitään sellaisia ryhmäliikuntatunteja, joilla tällaisia olisi tullut tehtyä. Tulos:
- Tavallinen lankku 1 min 30 sec
- Kylkilankku oikea puoli 1 min
- Kylkilankku vasen puoli 50 sec

4. CrossTrainer: Tätä yllättävää valintaa joutunee vähän avaamaan toisillekin. Eli CrossTrainerilla polkeminen on mielestäni äärimmäisen tylsää puhaa. Mutta, koska pitemmän aikavälin tavoitteenani on juosta maraton ja jalat eivät ole oikein vielä ehtineet tähän juoksemisintooni mukaan, otan omaksi haasteekseni polkea CrossTraineria heinäkuuhun mennessä vähintään kerran 1,5 tuntia. Tähänastinen ennätys on 1 tunti. 

Näistä surkeista tuloksista suunta ei ole kuin ylöspäin. Nenä siis pystyyn ja nokka kohti uusia pettymyksiä, vai miten se nyt menikään....

4 kommenttia:

 1. Hei! Ihan mahtavaa, että otit haasteen vastaan ja muokkasit sen otsellesi sopivaksi :) Sun etunojapunnerruksen tuloshan on jo melkoisen hyvä! Meillä on kova, mutta kiva homma edessä tuplata se määrä... ;) Ei kannata missään nimessä harmitella nykytuloksia, vaan ottaa se positiivisena haasteena, ja iloita pienestäkin edistymisestä! Kroppa, ja erityisesti mieli kiittää :) Tsemppiä ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Moi, tämä oli niin mahtava haaste, että ihan pakko oli lähteä mukaan :) Kiitokset tsempistä sitä tässä haasteessa tullaankin tarvitsemaan! Turha tosiaan harmitella nykytuloksia vaan pyrkiä reippaasti treenin kautta kohti parempia tuloksia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. ei todellakaan ollut surkeat tulokset!mulla jäi ojentaja punnerrukset tekemättä,kun en osaa niitä kertakaikkiaan tehdä..ja parasta tässä haasteessa onkin,että haastetaan itsemme ja omat tulokset!tsemppiä sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan tässä haasteessa parasta: kilpailu itseään ja tuloksiaan vastaan :)

   Poista