tiistai 1. huhtikuuta 2014

Korvaavat harjoittelumuodot kunniaan!

Kuten eilisessä Maratonmatkalla-blogin ensimmäisessä kirjoituksessa vähän viittasinkin, maratonmatkastani tuskin tulee helppo ja vaivaton, koska ensimmäinen rasitusvamma on alkanut ilmoitella olemassaolostaan. Ilmeisesti takareiden jänne on vetänyt hernettä sen verran nenukkiin kovalla asfaltilla juoksemisesta, että olen ajatellut kokeilla ensimmäisiä juoksuaskeleita vasta loppuviikolla. Silloinkin vain, jos jalka tuntuu muuten normaalilta.

Liikkumaan on kuitenkin pakko päästä, joten jo myyntiin laittamani CrossTrainer kannettiin autotallista takaisin sisälle. Koskaan en ole tykännyt siitä vehkeestä, mutta nyt päätin ottaa itseäni kunnolla niskasta kiinni ja tehdä sen avulla kunnon treenin. Läppäri eteen ja Suurimman pudottajan ensimmäinen jakso siivittämään CrossTraineilua. Suunnitelmissa oli tunnin "lenkki" ja sellaisen myös tein. Ai että, nyt on kyllä voittajafiilis! Puolessa välissä jouduin pitämään sen verran taukoa, että vaihdoin aerobic-tossut lenkkareihin. Aerobic-kengissä tuntui jotenkin olevan liian joustava ja pehmeä pohja. Tavallisilla lenkkareilla homma tuntui mukavammalta. Ja mikä parasta, vaikka hiki lensi ihan kunnolla, aika meni televisio-ohjelmaa katsoen kuin siivillä. Tämä treeni tuskin jäi viimeiseksi! Onneksi CrossTrainer ei ollut mennyt kaupaksi. Treenin aikana päätin, että perhana, pienten vammojen ja muiden vastoinkäymisten en anna tätä projektia pilata! Alla kuva treenijärjestelyistäni:Illalle on vielä jäljellä jo päivärutiiniksi muodostuneet rullailut pilatesrullan avulla. Pilatesrullan keksijälle ehdottaisin melkein jotain Nobelia. Mahdollisimman yksinkertainen liikuntaväline ja ah, kuinka sillä rullailu tekee hyvää jäykille jänteille ja lihaksille. Suosittelen! Halpa investointi ja iso ilo, kunhan se ei vaan jää nurkkaan pölyttymään.

Blogista vielä loppuun sen verran, että ulkoasu yms. tulevat vielä kehittymään tässä matkan varrella. Kaikkea en ole ehtinyt saada vielä mieleiseeni muotoon. Niin kiire oli päästä bloggaamaan. Saa nähdä, kuinka kauan menee, että joku lukijakin löytää paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti