maanantai 23. helmikuuta 2015

Kuntotestissä

Edellisessä postauksessani saitte jo hieman esimakua talviloman tähtihetkistä muutaman kuvan muodossa. Lupasin myös, että jatkoa seuraa. Olin siis koko viime viikon lomalla ja pääsin matkustamaan Keski-Suomeen, missä lunta vielä riitti hiihtämiseenkin. Maanantaina oli jopa melkoisen kirpsakka 14 asteen pakkanen!

Matkasimme koko perheen voimin viikko sitten sunnuntaina lomailemaan alkuviikoksi Peurunkaan Laukaalle. Laukaa sijaitsee siis Keski-Suomessa noin 20 km:n päässä Jyväskylästä. Olemme käyneet Peurungassa edellisen kerran useita vuosia sitten, kun lapset olivat vielä vaippaikäisiä. Nyt lapset ovat kasvaneet koululaisiksi ja lomamme Peurungassa oli hieman erilainen kuin edellisellä kerralla. Heti sunnutai-iltana perille saavuttuamme vaihdoimme hiihtovaatteet päälle ja lähdimme tutustumaan lähilatuihin. Valitsimme reitiksi helpoksi mainostetun 2,6 km:n lenkin. Lenkki oli juuri sopiva sekä mitaltaan että vaativuudeltaan lasten kanssa hiihdettäväksi. Tällä hiihtolenkillä näimme myös aivan mahtavan auringonlaskun! Elämän pieni tähtihetki! Hiihtolenkin jälkeen rentouduimme vielä kylpylän porealtaissa ja höyrysaunassa.

Maanantaiaamu oli viikon kylmin aamu ja pakkanen oli kivunnut yön aikana 14 pakkasasteeseen. Lähdimme pakkasesta välittämättä heti aamupalan jälkeen jälleen hiihtämään. Hiihdin ensin saman reilun 2 km:n lenkin lasten kanssa ja sen jälkeen lähdin vielä reilun 8 km:n lenklle itsekseni. Aurinko lämmitti pakkasesta huolimatta ja hymy nousi väkisinkin huulille. Hiihdin ensimmäisen kerran tänä talvena perinteistä. Yleensä tykkään enemmän luisteluhiihdosta, mutta pakkasella perinteisenkin sukset saa helpommin pitämään, joten valitsin pertsat alle. Hiihdon jälkeen menimme jälleen uimaan kylpylän puolelle. Lapset tykkäsivät kovasti pitkästä vesiliukumäestä. Minä katsoin parhaimmaksi pysytellä poissa siitä mäestä... 

Maanantai-iltapäivälle olimme mieheni kanssa varanneet kahden tunnin personal trainer -paketin, johon kuului molemmille kehonkoostumusmittaukset, lihaskuntotestit, kuntosaliopastukset ja -ohjelmat. Kehonkoostumusmittaus paljasti, että rasvaa kehossani on hieman liikaa (ei tullut yllätyksenä), mutta myös lihasmassaa on ihan mukavasti. Keho on testin mukaan tasapainossa, eli esim. toinen käsi ei ole toista heikompi. Kuntotestissä teimme puoli minuuttia vatsalihaksia (istumaannousut) ja selkälihaksia selkäpenkissä, sekä kyykkyjä ja punnerruksia. Lihaskunto oli meillä molemmilla varsin erinomaisessa kunnossa. Testiä seuraavana päivänä meille molemmille kolahti sähköpostiin omat kuntosaliohjelmat. Minun ohjelmani on kaksiosainen, eli viikkoon sisältyy ohjelman mukaisesti kaksi salitreeniä, joista toinen on selkä-jalkatreeni ja toinen ylävartalotreeni.

Molemmat ohjelmat ehdin viime viikon aikana kertaalleen testata. Hyvältä vaikuttavat! Ohjelmat perustuvat pääasiallisesti vapaiden painojen käyttöön, se olikin oma toiveeni. Lisänä muutamia liikkeitä esim. taljalla. Molempiin ohjelmiin sisältyy myös vatsa- ja selkälihasosuudet. Tarkoitunsenani on, että mikäli en kahta kertaa viikossa ehdi kuntosalille saakka, liikkeet voi tehdä soveltaen myös kotona käsipainojen ja kahvakuulien avulla. Jospa näillä ohjeilla saisin hieman enemmän ryhtiä myös kuntosalitreeniin. Ja ennekaikkea lisää motivaatota lihaskunnon kehittämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti