sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Jumittaa!

Vantaan triathlonista palautuminen lähti heti seuraavana päivänä käyntiin, kun pyöräilin vielä hissukseen Vantaalle katsomaan perusmatkan kilpailuja. Maanantaina juoksin puolen tunnin saunalenkin, eli saunan lämpenemistä odotellessani juoksin pienen kevyen lenkin. Tiisaiaamuna pyöräilin töihin, mutta iltapäivällä katsoin paremmaksi jättää pyörän työpaikalle, sillä taivas oli mustana. Päätös olikin oikea. Kotimatkalla ukkosti. Myös jalat tuntuivat aamulla pyöräillessä vielä väsyneiltä. Ajoin pyörän töistä kotiin keskiviikkona ja torstaina pidin lepopäivän liikunnasta. Keskityin kerrankin kehonhuollollisiin asioihin. Venyttelin pienen lämpän jälkeen ja rullailin jalkojen jumeja auki. Myös lavat olivat jumissa, niitä yritin saada auki hierontapallolla.


Perjantaina, eli juhannusaattona, lähdin tekemään juoksuharjoitusta heti aamupäivän pakollisten juhannuksen ruokaostosten jälkeen. Juoksin vk-vauhtisen kympin. Kulki ihan hyvin, mutta huomasin, että kevyestä alkuviikosta huolimatta jalat menevät ihan jumiin. Perjantaipäivä oli onneksi kevyttä jaloillaan seisomista koko päivän, kun laitoin paikkoja juhannuskuntoon, laitoin vieraille ruokaa ja leivoin. Jumittuneet jalat tykkäävät enemmän pienestä liikkeestä kuin istumisesta.


Lauantaina heti aamupalajn jälkeen kurvasin tekemään viikon pitkää juoksulenkkiä. Päätin, että kyttään sykkeitä sen verran, että syke tosiaan pysyy PK:n puolella. Kävelin suosiolla jyrkkiä mäkiä ylös, ettei syke nouse liikaa. Leppoisasti rullaillen juoksin reilut 1,5 tuntia. Hyvä lenkki. Sain pienen sadekuuronkin niskaan, onneksi oli ihan lämmintä. Toki päällä sai olla kevyt juoksutakki.  


Tästä pitkästä lenkistä jalat vasta jumiin menivätkin! Tuntui, että mikäli on paikallaan hetken, ei pääse enää tuolista ylös. Ehkä en ollut vielä täysin palautunut viikonlopun sprintistä. Onneksi kevyt hieronta ja venyttely auttoivat hiukan. Muuten juhannuspäivä sujui leppoisasti oman perheen kesken. Pelasimme korttia ja välillä luin kirjaa. Ruuaksikin laitoimme edellisen päivän jämistä loihdittua munakasta, joten eilen ei tarvinnut seistä hellan ääressä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti