perjantai 15. kesäkuuta 2018

Tämän kauden kisakalenteri

Tämän kesäkauden kisakalenteri on pääkisojen osalta nyt lyöty niinsanotusti lukkoon. Osallistun lauantaina Vantaalla sprinttimatkalle (uinti 750m, pyörä 20km ja juoksu 5km). Tälle matkalle en ole mitenkään erityisesti valmistautunut. Olen ollut flunssassa ja levännyt. Siinä valmistautumiseni. No, pyörä on ollut huollossa juuri, siinä toinen osa valmistautumista. Muuten aion mennä paikalle tekemään omaa parasta suoritustani, eli olen ajatellut esim. uintiin lähteä vähän riskillä hakemaan hyvää aikaa. Jos ei onnistu, niin eipä haittaa tässä harjoitukseksi mieltämässäni kisassa. Tokikaan en lähde mitenkään löysäilemään, jos flunssa vaan ei häiritse matkantekoa. Jännä nähdä, miten talven treenit ovat purreet. Harmi, että en ole koskaan aikaisemmin tätä matkaa tehnyt, joten ei oikein ole mitään, mihin verrata.

Tämän kesän pääkisana pidän 21.7. Joroisilla kisattavaa puolimatkan kisaa (uinti 1.9km, pyörä 90km ja juoksu 21.1km). Sitä varten yritän valmistautuakin parhaani mukaan. Viime vuonna Turussa pelotti pyöräilyosuus, että miten sitä jaksaa. Nyt pyöräily ei enää jännitä, kun on niin monta pitkää pyörälenkkiä jo tällekin kesälle alla, mutta juoksu vähän jännittää. Talvella oli parin kuukauden juoksutauko hiusmurtuman vuoksi ja tänä talvena en ole siten juossut juuri ollenkaan pitkiä kevyitä lenkkejä. Niitä on nyt pakko ottaa ohjelmaan mukaan, että jalat kestävät Joroisissa puolimaratonin juoksemisen. Tavoitteena on parantaa ainakin uintiaikaa. Uinti oli se, mikä meni huonosti Turussa. Luulen, että Joroisten Valvatus ei ole yhtään niin ällöttävä kuin Aurajoki Turussa.... toivottavasti tuulikaan ei tule haittaamaan triathlonuntuvikon matkantekoa.

Kuva: Challenge Turku

Ja nyt sanon sen sitten ääneen. Varsinaisen tavoitteeni. Se ei oikeasti ole vielä tänä kesänä, vaan vasta vuoden päästä. Kööpenhaminan Ironman ja täysmatka! Auts, pelottavaa sanoa se ääneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jopa hankalaa asennoitua tämän kesän kisoihin, kun tavoite häämöttää kauempana. Tämän tavoitteen vuoksi tämän kesän tavoite on säilyä terveenä ja vammattomana ja kasvatella harjoitustuntimäärää pitkien kevyieden lenkkien avulla. Lähinnä varmaan näin kesällä pyöräillen. Toivottavasti ensi talvi on yhtä hyväluminen kuin tämä talvi. Olisi mahtavaa päästä kasvattelemaan peruskuntoa esim. laturetkien muodossa!

Julistan näin treenit kohti Kööpenhaminaa 2019 virallisesti alkaneiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti