keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesälomaliikuntaa

Olen ollut kesälaitumilla kohta kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko, juhannus mukaan lukien, tuli enemmänkin otettua levon ja rauhoittumisen kannalta. Kävin tekemässä yhden pidemmän kävelylenkin ja yhden juoksulenkin tällä ajalla. Viime viikon loppupuolella palailin liikunnan suhteen ruotuun ja sen jälkeen onkin tullut huhkittua sekä kuntosalilla että lenkkipolulla. Kävinpä maanantaina tekemässä kesän pisimmän juoksulenkinkin, reilut 11km. Hyvältä tuntui, joten pikkuhiljaa usko siihen, että keväällä vaivanneet rasitusvammat ovat taakse jäänyttä elämää, alkaa vihdoin tuntua todelliselta. Tästä on hyvä lähteä taas pidentämään lenkkejä entisestään. Aikaa tähän 11 kilometriin meni reilu tunti. Olenkin nyt fysioterapeutin ohjetta noudattaen pyrkinyt juoksemaan hieman vauhdikkaammin. Vauhdit 7min/km tai sen päälle alkavat olla sen verran hidasta lönkyttelyä, että juoksutekniikka alkaa minulla kärsiä. Nyt pyrin näillä hieman jo pidemmilläkin lenkeillä pitämään vauhdin 6min/km - 6.30min/km vauhdeissa. Ainakin tuo 11km kulki näillä vauhdeilla vielä ihan mukavasti. Aluksi olen ajatellut nyt kasvatella lenkin pituutta siten, että kävelen osan, juoksen osan. En todellakaan halua takareisijumitusta enää takaisin, se kun lopulta esti jo melkein kävelemisenkin, niin pahaksi sen keväällä sain.

Nyt kun juokseminen alkaa taas sujua ilman kipuja, mieleen alkaa hiipiä syksyn maratonit. Uskaltaisikohan sellaiseen osallistua ja jos uskaltaisi, niin mikä olisi sopivin vaihtoehto... Ainakin seuraavanlaisia juoksutapahtumia olisi syksyllä tarjolla:Luulen, että elokuun tapahtumat tulevat minulle liian aikaisin, joten ehkä ainoat todelliset vaihtoehdot olisivat syyskuun maraton Kuopiossa tai lokakuussa Vantaalla. Täytyy laittaa mietintämyssyyn!

Mainitsinkin jo, että lomalla on tullut käytyä myös kuntosalilla. Sali onkin näin kesällä oikein leppoisa ja mukavan viileä paikka. Vaikka eipä noita hellekelejä ole paljon ulkosallakaan ollut.... Yhtenä päivänä treenailin osan ajasta ihan yksikseni, tänäänkin salilla oli muita treenaajia vain kourallinen. Kiva, kun saa rauhassa tehdä ja mennä niille painoille tai kuntoilulaitteelle, mikä kulloinkin parhaalta tuntuu. Noudatatteko te muut muuten jotankin kuntosaliohjelmaa? Onko teillä joku ammattilaisen tekemä kuntosaliohjelma, vai jokin netistä etsitty? Itse olen tänne asti treenaillut kuntosalilla oman mieltymykseni mukaan, mutta välillä tulee mieleen, että käyttääköhän sitä saliaikansa näin fiksusti. Yleensä aloittelen saliharjoittelun vähintään 10 minuutin juoksulla juoksumatolla. Tänään juoksin 2 km ja aikaa tähän meni reilut 12 min. Sen jälkeen lämmittelin ylävartaloa keppiä pyörittelemällä. Sen jälkeen varsinainen salitreeni, loppuun vatsat ja selkälihakset.

Eilen vietin urheilusta totaalisen lepopäivän ja kävimme lasten kanssa Luonnontieteellisessä museossa (lisätietoja täältä). Olipa kiva paikka sekä lapsille että aikuisille! Muunmuassa tällaisia eläinten luurankoja siellä oli esillä:


Luonnontieteellisen museon lisäksi kävimme myös Linnanmäellä. Sää oli saiteinen, mutta sen ansiosta laitteisiin ei tarvinnut juurikaan jonotella. Sateisessa ja viileämmässä säässä on myös se etu, että kukaan ei narise jäätelöä ja limpparia koko reissua. Kenellekään ei tainnut tulla jäätelö edes mieleen. Mieluummin teki mieli jotain lämmintä syötävää ja juotavaa :) Linnanmäelle on kyllä tarkoitus mennä tänä kesänä vielä uudelleenkin vähän paremmalla säällä.


2 kommenttia:

  1. Kiva että pystyt juoksemaan jo pidempääkin lenkkiä. Mulla on toi Vantaa tähtäimessä. Mulla on pt:n tekemä saliohjelma, mutta oon myös tehnyt muutmaa muuta ohjelmaa

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, ehkä minunkin pitäisi nähdä vaivaa kuntosaliohjelman suhteen, tai pyytää apua ammattilaisilta. Tuo Vantaa vois itsellenikin olla järkevin tähtäin. Nyt vaan koitan pitää pään kylmänä ja pitää lenkit maltillisina. Tehdä pitemmät lenkit joko pyöräily-juoksu -yhdistelminä tai kävellä välillä, jos lenkki on tarkoitus tehdä kokonaan jalkaisin.

    VastaaPoista