tiistai 20. tammikuuta 2015

Joogassa! Ensimmäistä kertaa ikinä!

Eilen siitä jo blogitekstissäni ohimennen mainitsin ja otsikko sen viimeistään paljastaa: tänään olen tutustunut ihan uuteen liikuntamuotoon, joogaan. En ole käynyt joogassa koskaan aikaisemmin. Olen kyllä käynyt joskus kuntokeskuksen Body Balance -tunnilla, jossa on jooga-osio, mutta varsinaisella joogatunnilla en koskaan. Kylläpä oli mukava aamun aloitus! Jooga oli siis ennen työpäivää. Lähdin hakemaan joogasta liikkuvuutta ja miellän joogan kehonhuollollisena treeninä ja kunhan liikkeet ajan mittaan opin, saan niitä tästä lajista varmaan molempia. Toivottavasti myös kehonhallinta ajan myötä kehittyy entistä paremmaksi. Nyt oli muutamissa liikkeissä todella vaikea ajatella reisilihasta työntymässä toiseen suuntaan ja jotain muuta lihasta toiseen suuntaan. Mutta ehkäpä minä ajan kanssa kehityn.

Joogan jälkeen olikin kiva tepsutella loppumatka töihin, ottaa kupponen kahvia ja siirtyä työpäivän haasteisiin. Kuulostaa tosi klieseiseltä, mutta jotenkin koko päivän on ollut todella energinen olo. Ei varmaankaan johdu niinkään joogasta, vaan ylipäätään pienestä liikunnasta heti aamulla. Tästä päästäänkin aasinsiltana seuraavaan aiheeseen. Eli olen ajatellut alkaa entistä paremmin hyödyntää työmatkoja treenaamisessa. Koen eläväni tällä hetkellä niitä paljon puhuttuja ruuhkavuosia: työssä on alkanut saada kivasti vastuuta ja päivät saattavat ajoittain vähän venähtää, itselle on löytynyt kivoja harrastuksia ja myös lapset harrastavat, jolloin osa illoista tahtoo mennä autokuskin roolissa. Tämän lisäksi olen tietenkin on onnistunut sotkeutumaan myös erinäisiin vapaaehtoishommiin. Tähän palettiin kun koittaa löytää tilaa omalle tehokkaalle treenille, tuntuu, että välillä en ole kotona juuri koskaan. Työmatkoja hyödyntämällä voisin saada päivän lenkin tehtyä jo heti aamusta tai heti työpäivän päätteeksi. Sen jälkeen ilta olisi vapaa joko lasten kuskaamiselle tai vaikkapa ei niin mieluisille kotihommille.

Tällaisen suuren valaistumisen, siis työmatkojen hyödyntämisen, jälkeen seuraavana ajatuksena on tietenkin käytännön asiat. Miten peseytyminen onnistuu, miten saan vaihtovaatteet kuljetettua, entäs kännykkä, avaimet ja lompakko? Meillä on työpaikalla todella hyvät sosiaaliset tilat, joten peseytyminen ja laittautuminen työkuntoon onnistuvat mainiosti. Vaihtovaatteita voi kuljettaa työpaikalle ja takaisin niinä päivinä, kun kuljen muilla menopeleillä kuin jalkaisin. Mutta kännykkä, avaimet ja kukkaro pitäisi saada kulkemaan kätevästi mukana. Juomavyöhöni mahtuu jokin näistä, mutta eivät kaikki. Siispä surffaamaan urheilukauppoja ja etsimään sopivaa pientä juoksureppua! Onneksi tämä älynväläys tapahtui näin tammikuussa, kun monessa nettikaupassa on alet meneillään. Tällaiseen reppuun lopulta päädyin (kuva lainattu RunForestin sivuilta):

Oletan, että repusta saa juomapussin pois ja tilalle saa tilaa pikkutavaroille. No, kohtahan sen näkee, kun reppu saapuu postin mukana. Toistaiseksi tilaus on vielä matkalla, ai että odottavan aika on pitkä! Luulen, että reppua tulee kyllä käytettyä myös muualla kuin työmatkoilla. Pitemmillä lenkeillä tai vaikka päiväpatikoinneilla reppua voi hyödyntää sen varsinaisessa tarkoituksessa eli juomareppuna.

Onko teillä muilla kokemusta aamutreeneistä ennen työpäivää? Entä kokemuksia juoksurepuista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti