torstai 1. tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2015!

Otsikkokin sen kertoo: Hyvää uutta vuotta 2015 kaikille!

Monissa blogeissa on viime päivinä ollut kuvakoosteita tai tarinoita vuoden tapahtumista. Minulla tähän vuoteen ei ole sisältynyt mitään sen kummempia urheilullisia saavutuksia tai merkkipaaluja. Vuodesta on päällimmäisenä jäänyt mieleen alkuvuonna vielä hieman vaivannut venähtänyt nilkka ja huhti-toukokuussa kuntoutettu takareisi. Pidänkin vuoden tärkeimpänä oivalluksena sitä, että vähempi on joskus parempi, harjoittelumääriä ei kannata lisätä liian vauhdikkaasti, vaan maltti on pidettävä matkassa! Huhtikuusta lähtien olen myös käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti fysioterapeutilla ja hieronnassa. Jalkojani on siis hierottu tänä vuonna ensimmäisen kerran, Nämä oivallukset koitan pitää mielessäni myös tänä vuonna. Tarkemmin tämän vuoden suunnitelmiin palaan myöhemmin, kun tiedän niistä tarkemmin :) Suunnitelmia siis on, mutta enpäs paljasta niitä vielä.

Tämä treeniviikko on vielä kesken, mutta alkuviikkoon on mahtunut jo kaksi hyvää treeniä. Maanantaina oli kova pakkanen (-20) ja päätin jättää varsinaisen juoksulenkin tekemättä, mutta hölkkäilin kuitenkin kuntosalille spinningiin. Ohjelmassa oli tunnin cardio spinning, eli pääsimme nousemaan kaksi 20min pätkää kohti vuorta. Kiva ohjelma ja hyvä musiikki. Tykkäsin. Spinningin jälkeen hölkkäilin vielä takaisin kotiin, eli sain spinningin lisäksi matkoista lähes huomaamatta 3-4km hölkkäilyä.

Tiistaina sää lauhtui ja pääsimme taas lasten kanssa päivällä luistelemaan. Leikimme seuraa johtajaa, hippaa ja välillä harjoittelimme liukuja ja takaperin luistelua. Illalla lötköttelin hetken sohvalla ja mietin, että suuntaanko kuntosalille 120 minuutin zumba -maratonille, lähtisinkö juoksemaan vai mitä ihmettä tekisin. Sitten näin loppuviikon säätiedotuksen ja minulle oli päivänselvää mitä tekisin. Nyt oli pakko päästä hiihtämään! Tuumasta toimeen. Viime talvi oli täällä etelässä hiihdon ja muiden talvilajien näkökulmasta tosi huono. Lunta ja pakkasta oli noin kahden viikon ajan, joten hiihtämään en ehtinyt kertaakaan. Olin äkkiä sitä mieltä, että eihän tämä vuosi voi jäädä sellaiseksi etten hiihdä kertaakaan. Olen kuitenkin hiihtänyt noin vuodesta 1981 joka ikinen vuosi. Siis suksille ennen kuin lumi sulaa! Suksia en tähän hätään olisi ehtinyt voidella, joten sukset autoon, monot jalkaan ja menoksi. Sukset luistivat toissavuotisilla voiteilla yllättävänkin hyvin. Unohdin ottaa Garmin-kelloni mukaan, mutta onneksi kännykkä oli mukana, joten Sports Tracker sai mitata matkaa. Hiihtelin hissukseen reilut 11 km ja oli aivan ihanaa! Hiihtäminen on vain niin kivaa. Perinteisen uraa paikalliselle pururadalle ei oltu vielä voitu ajaa, mutta luisteluhiihto onnistui todella hyvin. En havainnut hiekkaa/purua missään.

Hiihtolenkillä tulin vähän kurkkineeksi varusteitani ja totesin, että mikäli talvesta tulee hyvä hiihtotalvi lumien puolesta, jotain hiihtovarusteita voisi pikkuhiljaa uusia. Minun kaikki varusteeni ovat 90-luvulta! Sukset ovat minulle tosi sopivat ja toimivat, niitä ei kannata uusia, koska rahallakaan en välttämättä yhtä hyviä onnistu saamaan, suksien ostaminen kun on vähän arpapeliä ja silkkaa sattumaa. Toimiviin suksiin kun ei pelkästään riitä se, että ne on valittu juuri minun painoiselleni ja pituiselleni sopiviksi, vaan myös oma hiihtotekniikka vaikuttaa siitä, millainen suksi kenelläkin toimii. Sen sijaan sauvat voisi hankkia. Minulla on sellaiset sauvat, missä on vain käsiremmi, nykysauvat istuvat varmaan tarrasysteemin ansiosta paremmin.... Myös hiihtoasuni on suoraan 90-luvulta. Vaikka olen hiihtänyt välillä sen 1000 km talvessa ja pessyt hiihtoasuani ahkerasti, se on edelleen hyvässä kunnossa. Johtuneeko siitä, että se on vanhaa Suomessa valmistettua Future-mallistoa. Ainoa vika hiihtoasussa on se, että se on malliltaan jäänyt auttamatta jälkeen ja näyttää juurikin 90-lukuiselta. Myös mononi ovat 90-luvun lopulta.... Taitaa vaan olla niin, että mikäli uusin mononi, myös siteet on vaihdettava. Kannattikin käydä hiihtämässä tiistaina, nyt ura on varmasti jo melkein sulanut. Toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa ja ensi viikolla saadaan taas lunta ja pientä pakkasta.


2 kommenttia: