maanantai 12. tammikuuta 2015

Lumikenkäilemässä

Menneestä treeniviikosta muodostui olosuhteiden pakosta palauttava viikko. Maanantai oli ihan ansaittu lepopäivä, tiistaina tein vähän reilummilla painoilla kuntosalitreenin. Yritin oikein erityisesti painottaa treenissäni ojentajia. Treeni oli ilmeisen onnistunut, sillä ojentajissa oli hienoisia väsyneen lihaksen (kipu)tuntemuksia vielä lauantainakin. Tietää siis tehneensä ojentajatreenin... Jokin palauttava treeni olisi varmaan auttanut palautumisessa, mutta se jäi nyt sitten tekemättä. Keskiviikkona olin pitkästä aikaa judon parissa tatamilla ja loppuviikon, sunnuntaipäivää lukuunottamatta, huilailin. Tälle ajanjaksolle osui muita tärkeitä menoja, kuten matkustusta lapsuuden maisemiin, lasten syntymäpäiviä ja myös sukulaisen pyöreät syntymäpäivät.

Sunnuntaiaamuna totesin, että lapsuuden metsämaisemiin on päästävä lumikenkäilemään rapsakasta kahdenkymmenen asteen pakkasesta huolimatta. Kylläpä taas kannatti lähteä! Tarvoimme mieheni kanssa umpihangessa, eikä lumikengilläkin upottavassa lumessa kylmästä ollut tietoakaan. Metsä antoi suojaa tuulelta ja upottava hanki piti huolen muusta lämmöstä. Lenkin jälkeen minulla oli pää ennemminkin märkä. Mies valitteli hieman sormien kohmeisuutta, mutta itse olin varustautunut sen verran paksuilla rukkasilla, ettei sormiakaan palellut. Harmi, että vanhan puhelimeni akku ei kestänyt tuota pakkasta hyytymättä, joten ihanat lumihankikuvat jäivät ottamatta. Pääsin siis oikein kunnolla nauttimaan eilen pakkasesta, lumesta ja talvisesta maisemasta. Näitä osaakin nyt aivan erilailla arvostaa, kun asustelee täällä eteläisessä Suomessa ja talvet ovat mitä ovat. Perjantainakin reissuun lähtiessämme satoi vettä ja viimeisetkin lumet olivat sulaneet. Onneksi eilen kotiin palatessamme huomasimme taas saaneemme lumisen maiseman myös kotipihaan.

Tälle viikolle on toivottavasti luvassa juodn ja juoksun lisäksi myös hiihtoa. Toivottavasti tämä lumimäärä oli tarpeeksi sille, että saavat edes luisteluhiihtouran tampattua taas kuntoon.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti